Showing 1981–2000 of 2791

Q1981.He is ___

Easy
A clever then he
B clever on he
C clever that I
D clever than he
Sentence & Error Correction PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1982.You should not feel jealous ___ your brother success:

Easy
A of
B to
C from
D but
Sentence & Error Correction PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1983.Idiom: Call it a day means:

Easy
A Give up
B stop
C quiet
D All of these
Idioms & Phrases PPSC 2025

Correct Answer: D

Q1984.Synonym of Nexus:

Easy
A Chain
B sequence
C Connection
D All of these
Vocabulary PPSC 2025

Correct Answer: D

Q1985.Idiom: Against the clock means:

Easy
A in a great hurry
B in trouble
C excited
D any of these
Idioms & Phrases PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1986.Aslam ____ police protection.

Easy
A Asked for
B Ask to
C Asked to
D Asked from
Sentence & Error Correction PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1987.He is ___ weak.

Easy
A too
B very
C so
D also
Sentence & Error Correction PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1988.Antonym of Germane:

Easy
A Irrelevant
B related
C dependent
D None of these
Vocabulary PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1989.During a hockey match, if the ball is stuck in the Goalkeeper’s pads then game is restarted BY__?

Easy
A not restarted
B game is finished
C by bully
D Any of the above
Sentence & Error Correction PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1990.Antonym of Exonerate is

Easy
A Refused
B Accept
C Accused
D None of these
Vocabulary PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1991.Antonym of Anomaly is?

Easy
A Regular
B Often
C Rarely
D Frequently
Vocabulary PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1992.idiom " Bring Out" means

Easy
A to reveal
B to hide
C to break
D to pride
Idioms & Phrases PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1993.The Antonym of Enmity is?

Easy
A Fight
B Relation
C Friendship
D Battle
Vocabulary PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1994.__higher you climb __ Colder it gets ?

Easy
A - / the
B the / -
C the / the
D any of the above
Sentence & Error Correction PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1995.Abdul Rehman Chugtai is a Pakistani ___.

Easy
A Cricketer
B Painter
C Politician
D All of these
Sentence & Error Correction PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1996.We have respect __ our leaders.

Easy
A to
B for
C of
D Any of the above
Sentence & Error Correction PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1997.A stitch in time saves __.

Easy
A Ten
B Eleven
C Nine
D Any of the above
Sentence & Error Correction PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1998.The house is large __ is quite old fashioned

Easy
A because
B of
C for
D but
Sentence & Error Correction PPSC 2025

Correct Answer: D

Q1999.The accused __ having made any statement.

Easy
A accept
B deny
C denied
D forbid
Sentence & Error Correction PPSC 2025

Correct Answer: C

Q2000.The greater than sign is an example of_______operation?

Easy
A Greater
B Arithmetic
C Logical
D Conditional
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: C

The greater than sign is an example ofLogicaloperation.