Showing 1981–2000 of 5927

Q1981.Arab Spring movement in Middle East started from which country?

Easy
A Tunis
B Egypt
C Syria
D Sudan
General MCQs PMS 2020

Correct Answer: A

Q1982.Timbuktu is the famous city of ?

Easy
A Mali
B Egypt
C Spain
D Iraq
General MCQs PMS 2020

Correct Answer: A

Q1983.Karakoram Highway Between Pak and China was completed in:

Easy
A 1975
B 1976
C 1977
D 1978
Transport & Communication PMS 2020

Correct Answer: D

Q1984.Tomb of khwaja Farid is in:

Easy
A Kot Mitthan
B Pak Patan
C Multan
D Jhang
General MCQs PMS 2020

Correct Answer: A

Q1985.Habba Khatoon is famous poetess of which language?

Easy
A Balochi
B Pashto
C Hindko
D Kashmiri
Books, Authors & Literature PMS 2020

Correct Answer: D

Q1986.Wealth of Nations was written by?

Easy
A Adam Smith
B Karl Marx
C Max Weber
D Shakespeare
General MCQs PMS 2020

Correct Answer: A

Q1987.After the united States the largest number of Nobel Laureates are from

Easy
A United Kingdom
B Russia
C France
D Germany
Awards & Prizes PMS 2020

Correct Answer: A

Q1988.Statue of Liberty was given to the USA by?

Easy
A Britain
B Germany
C italy
D France
Important Places & Landmarks PMS 2020

Correct Answer: D

Q1989.Watergate Scandal is related to?

Easy
A Terrorism issues
B Canal water issues
C spying
D Dam issues
Transport & Communication PMS 2020

Correct Answer: C

Q1990.The article 3 of Sustainable development Goals of UN relates?

Easy
A Health
B Enviroment
C Nutrition
D Education
International Organizations PMS 2020

Correct Answer: A

Q1991.China have claim on part of Indian Province of:

Easy
A Arunachal Paradesh
B Madihya Paradesh
C Himachal Parahesh
D United Province
General MCQs PMS 2020

Correct Answer: A

Q1992.The political term Shadow cabinet stands for:

Easy
A A cabinet of ministers specialized in their fields
B A group of specialized criticsin the official opposition party
C A caninet of unelected technocrats
D A group of ministers who are very close to prime minister
International Organizations PMS 2020

Correct Answer: B

Q1993.Deal of the Century presented by US President Donald Trump related to?

Easy
A US China trade
B US Iran trade
C US Russia Relation
D Palestine Issue
World Politics & Government PMS 2020

Correct Answer: D

Q1994.The Lengthiest written constitution of the world is:

Easy
A British Constitution
B Indian Constitution
C Chinese Constitution
D French constitution
General MCQs PMS 2020

Correct Answer: B

Q1995.The word REX stands for:

Easy
A The King
B The Crown
C The Court
D The Parliament
World Politics & Government PMS 2020

Correct Answer: A

Q1996.Ho Chi Minh was;

Easy
A Leader of Vietnam
B Leader of Laos
C Leader of Thailand
D Leader of Japan
General MCQs PMS 2020

Correct Answer: A

Q1997.Kyoto Protocol came into force in:

Easy
A 2003
B 2005
C 2006
D 2007
General MCQs PMS 2020

Correct Answer: B

Q1998.Hugo Shavez was leader of:

Easy
A Brazil
B Cuba
C Venzuela
D Haiti
General MCQs PMS 2020

Correct Answer: C

Q1999.How many members are there in the Security Council?

Easy
A 18
B 15
C 14
D 16
General MCQs PMS 2020

Correct Answer: B

Q2000.SAPTA is a trade agreement by:

Easy
A ASEAN Nations
B APEC Naions
C SAARC Naions
D EU Nations
International Organizations PMS 2020

Correct Answer: C