Showing 2001–2020 of 2791

Q2001.Carpenter is to wood as a tailor is to_____?

Easy
A Ship
B Machine
C Cloth
D Shop
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: C

Carpenter is to wood as a tailor is toCloth.

Q2002.Limb is to body as the branch is to____?

Easy
A Grass
B Building
C Tree
D Garden
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: C

Limb is to body as the branch is toTree.

Q2003.Milk is to white as the sky is to_____?

Easy
A Red
B Blue
C Green
D Black
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: B

Milk is to white as the sky is toBlue.

Q2004.Boot is to foot as the glove is to______?

Easy
A Cloth
B Wool
C Hand
D Cotton
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: C

Boot is to foot as the glove is toHand.

Q2005.The market is nearer to them than____?

Easy
A Ourselves
B We
C Ours
D Us
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: D

The market is nearer to them thanUs.

Q2006.A person who talks in his/her sleep is called a____?

Easy
A Somniloquist
B Bourgeois
C Ventriloquist
D Insomnist
Vocabulary PPSC 2022

Correct Answer: A

A person who talks in his/her sleep is called aSomniloquist.

Q2007.Something that is hard but likely to crack easily is called|____?

Easy
A Flexible
B Resilient
C Brittle
D Supple
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: C

Something that is hard but likely to crack easily is called|Brittle.

Q2008.A person who helps another do a crime is called a

Easy
A Amateur
B Cuckold
C Accomplice
D Changeling
Vocabulary PPSC 2022

Correct Answer: C

Accomplice is the correct factual response to “A person who helps another do a crime is called a”.

Q2009.The antonym of stale is_____?

Easy
A Break
B Old
C Tale
D Fresh
Vocabulary PPSC 2022

Correct Answer: D

Fresh is the antonym because it expresses the opposite meaning.

Q2010.Synonym of BESEECH

Easy
A Command
B Refuse
C Implore
D None of these
Vocabulary PPSC 2022

Correct Answer: C

Implore is the synonym because it expresses the same or closest meaning.

Q2011.I cannot come to see you_____ tomorrow?

Easy
A Till
B By
C Until
D Unless
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: C

I cannot come to see youUntil tomorrow.

Q2012.The students in our school are____ in other schools?

Easy
A smarter than
B smarter
C smarter than those
D more smarter than
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: C

The students in our school aresmarter than those in other schools.

Q2013.Correct sentence: This is the elder tree in the forest?

Easy
A elder
B old
C oldest
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: C

Oldest is correct because it follows standard grammar and usage.

Q2014.The man (who is sitting in the room) is good one. Which type of punctuation is used in this sentence?

Easy
A Hyphen
B Parenthesis
C Square bracket
D Colon
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Parenthesis is the correct factual response to “The man (who is sitting in the room) is good one. Which type of punctuation is used in this sentence”.

Q2015.Complete the Idiom Don't judge a book by its?

Easy
A size
B cover
C page
D object
Idioms & Phrases PPSC 2022

Correct Answer: B

Cover is the correct factual response to “Complete the Idiom Don't judge a book by its”.

Q2016.They will not come here,_____?

Easy
A won't them
B won't they
C will they
D will them
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: C

They will not come here,will they.

Q2017.Yesterday I got call from my old friend and he____ me about him?

Easy
A tell
B tells
C told
D telling
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: C

Yesterday I got call from my old friend and hetold me about him.

Q2018.The antonym of Enmity?

Easy
A Acrimony
B Discord
C Hostility
D Friendship
Vocabulary PPSC 2022

Correct Answer: D

Friendship is the antonym because it expresses the opposite meaning.

Q2019.Punctuation is the series of?

Easy
A Convention
B Norm
C Symbols
D Letters
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Symbols is the correct factual response to “Punctuation is the series of”.

Q2020.My sister isn't studying hard but I_____?

Easy
A Has
B Have
C Are
D Am
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: D

My sister isn't studying hard but IAm.