Showing 2001–2020 of 5927

Q2001.Dome of Rock is located in:

Easy
A Jerusalem
B Lebanon
C Jordan
D Iraq
International Cities & Capitals PMS 2020

Correct Answer: A

Q2002.How many countries are members of SAARC?

Easy
A 5
B 6
C 7
D 8
International Organizations PMS 2020

Correct Answer: D

Q2003.which river flows under west minister Abbey Bridge

Easy
A Volga
B Tiber
C Thames
D None of these
Important Places & Landmarks PPSC 2020

Correct Answer: C

Q2004.Santiago is the capital of ?

Easy
A Cuba
B Argentina
C Chile
D None of these
Countries, Capitals & Currencies PPSC 2020

Correct Answer: C

Q2005.Which is the longest river of the world

Easy
A Amazon
B Neil
C Yangtze
D None of these
World Records & Firsts PPSC 2020

Correct Answer: B

Q2006.To give up smoking means?

Easy
A Stop smoking
B Arrange smoking
C Both a & b
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q2007.He lived ------- Model Town ------- lahore?

Easy
A at at
B in at
C of at
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q2008.Take a leaf out of someones book means?

Easy
A To snatch something
B Imitate of emulate someone in particular way
C To cheat
D None of these
Books, Authors & Literature PPSC 2020

Correct Answer: B

Q2009.Who is knocking ------- the door?

Easy
A at
B of
C by
D in
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: A

Q2010.You cannot have your --------and eat it?

Easy
A Apple
B Cake
C Bun
D Biscuit
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q2011.This work is beyond his --------

Easy
A Capacity
B Strength
C Worth
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q2012.If number of legs of goats in a grass field are 3004008 then total number of goats are ?

Easy
A 651002
B 751002
C 851002
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q2013.Complete the series 15, 13, 11, 14, 17

Easy
A 13
B 14
C 19
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q2014.Justice Muhammad Arif and Justice Ali Nawaz Chohan served as Chief Justice of African Country?

Easy
A Uganda
B Gambia
C Tanzania
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q2015.During Haj Arfat gathering occured in

Easy
A 8 Zil Hajj
B 9 Zil Hajj
C 10 Zil Hajj
D None of these \n
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q2016.MAO Collage was founded by?

Easy
A Hakeem Ajmal
B Syed Ahmed Shaheed
C Sir Agha Khan
D Syed Ahmed Khan \n
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q2017.Who was to develop the design of the mausoleum of Quiad-e-Azam?

Easy
A Yahya bekhtiar
B Yahya Marchent
C IrfanUllah Khan Marwat
D None of these \n
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: B

Q2018.Quite India movement started in?

Easy
A 1941
B 1942
C 1943
D 1944 \n
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q2019.Asaar-e-sanadeed was book upon?

Easy
A Architecture
B Books
C Personalities
D None of these
Books, Authors & Literature PPSC 2020

Correct Answer: A

Q2020.Harriet Tubman who worked against slavery was from

Easy
A UK
B USA
C Australia
D Canada \n
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: B