Showing 2021–2040 of 2791

Q2021.Correct sentence: His spectacles is new. (A) His spectacles was new?

Easy
A His spectacles was new
B His spectacles are new
C His spectacles has new
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: B

His spectacles are new is correct because it follows standard grammar and usage.

Q2022.Correct sentence: His father is a poet and a Novelist?

Easy
A His father is poet and novelist
B His father is a poet and novelist
C His father is a poet and a novelist
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: B

His father is a poet and novelist is correct because it follows standard grammar and usage.

Q2023.USA secretary of state said: It will respond quickly and appropriately if_____ government attacked chemical weapons again.

Easy
A Syria
B Turkey
C Russia
D Iran
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: A

USA secretary of state said: It will respond quickly and appropriately ifSyria government attacked chemical weapons again..

Q2024.There are______ nonpermanent members of the Security Council?

Easy
A 7
B 5
C 15
D 10
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: D

There are10 nonpermanent members of the Security Council.

Q2025._____computers are also called personal computers?

Easy
A Mini
B Mainframe
C Super
D Micro
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: C

Supercomputers are also called personal computers.

Q2026.The pH of milk is_____?

Easy
A 5
B 6.7
C 6
D 7.5
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: D

The pH of milk is7.5.

Q2027.The antonym of Deny is?

Easy
A Acknowledge
B Block
C Check
D Prevent
Vocabulary PPSC 2022

Correct Answer: A

Acknowledge is the antonym because it expresses the opposite meaning.

Q2028.The antonym of Ordeal is?

Easy
A Provoke
B Test
C Trial
D Ease
Vocabulary PPSC 2022

Correct Answer: D

Ease is the antonym because it expresses the opposite meaning.

Q2029.Friendly is which part of speech?

Easy
A Noun
B Adverb
C Adjective
D None of these
Grammar PPSC 2022

Correct Answer: C

Adjective is the correct factual response to “Friendly is which part of speech”.

Q2030.Which part of speech is used to join two clauses?

Easy
A Conjunction
B Adjective
C Adverb
D Adverb
Prepositions & Conjunctions PPSC 2022

Correct Answer: A

Conjunction is used to join two clauses.

Q2031.What ____the price of this book last month?

Easy
A was
B is
C were
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: A

What wasthe price of this book last month.

Q2032.Antonym of Felicity is?

Easy
A Narrow
B Powerful
C Sorrow
D Opaque
Vocabulary PPSC 2022

Correct Answer: C

Sorrow is the antonym because it expresses the opposite meaning.

Q2033.Synonym of "Impart" is____?

Easy
A Defy
B Communicate
C Inflict
D Take sides
Vocabulary PPSC 2022

Correct Answer: B

Communicate is the synonym because it expresses the same or closest meaning.

Q2034.The meaning of idiom clutches at straw is?

Easy
A Composed
B Desperate
C Anguished
D None of these
Idioms & Phrases PPSC 2022

Correct Answer: B

The meaning of idiom clutches at straw is Desperate.

Q2035.A put option is opposite of a?

Easy
A Value option
B Object option
C Call option
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Call option is the correct factual response to “A put option is opposite of a”.

Q2036.Our country is spiritual country, theirs_____ religious?

Easy
A is
B are
C also
D have
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: A

Our country is spiritual country, theirsis religious.

Q2037.Did you____ last year?

Easy
A written it
B read it
C write it
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: C

Did youwrite it last year.

Q2038.Change narration: He said. "I will go to school"

Easy
A He said he would go to school
B He said that he would go to school
C He said he could go to school
D None of these
Voice & Narration PPSC 2022

Correct Answer: B

He said that he would go to school is the correct factual response to “Change narration: He said. "I will go to school"”.

Q2039.Change narration: John said to his mother, "I shall go to bed now."

Easy
A John told his mother that he would go to bed then
B John teil his mother that he would go to bed then
C John told his mother that he should go to bed then
D None of these
Voice & Narration PPSC 2022

Correct Answer: A

John told his mother that he would go to bed then is the correct factual response to “Change narration: John said to his mother, "I shall go to bed now."”.

Q2040.Instruments with a maturity period of less than one year are traded in____?

Easy
A Stock exchange
B NSEI
C Capital market
D Money market
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: D

Instruments with a maturity period of less than one year are traded inMoney market.