Showing 2021–2040 of 5927

Q2021.Living History is a book by

Easy
A Bill Clinton
B Hillary Clinton
C Both a & b
D None of these \n
Books, Authors & Literature PPSC 2020

Correct Answer: A

Q2022.Mid ship man rank of Navy is equal to which rank of army?

Easy
A Captain
B 2nd Lieutenant
C Colonel
D None of these \n
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q2023.Which central Asian country has largest reserves of oil?

Easy
A Kyrgystan
B Kazakhstan
C Uzbekistan
D None of these \n
World Records & Firsts PPSC 2020

Correct Answer: B

Q2024.The process of applying zinc coating to iron is called?

Easy
A Smelting
B Galvanizing
C Sweltering
D None of these \n
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q2025.The latest declaration of commonwealth is about?

Easy
A Connectivity agenda of Trade and Development
B Human traffiking
C Narcotic traffiking
D None of these \n
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: A

Q2026.The birds who feed marine food remove salt one of glands?

Easy
A Rectal Salt glands
B Endocrine glands
C Pituitary glands
D None of these
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: A

Q2027.Regional Cooperation for Development was renamed inn 1985?

Easy
A Economic Development Organization
B Economic Cooperation Organization
C Economic Cooperative Organization
D None of these \n
World Economy & Finance PPSC 2020

Correct Answer: B

Q2028.How many are great lakes in the world?

Easy
A 4
B 5
C 10
D 15 \n
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q2029.who wrote principle of Muhammadan Jurisprudence?

Easy
A سرعبدالطیف
B سرعبدالرحیم
C سرنعیم یوسف
D یںن ان میں سے کو ئ
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: B

Q2030.Windsor Castle is in:

Easy
A Canada
B UK
C America
D None of these \n
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q2031.England cricket team will visit paksitan after ?

Easy
A 16 year
B 18 Year
C 20 Year
D None of these \n
Sports GK PPSC 2020

Correct Answer: A

Q2032.How many people were included in Basic Democracy?

Easy
A 70000
B 80000
C 60000
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q2033.Solar Current is which type of Current?

Easy
A Alternating
B Direct
C intermediate
D None of these \n
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q2034.In 2017 Donald Trump announced to open its embassy in:

Easy
A UAE
B Jerusalem
C Syna
D None of these \n
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q2035.Oldest player to get five wickets in test cricket

Easy
A Nouman Ali
B Rashid khan
C Yasir Shah
D None of these \n
World Records & Firsts PPSC 2020

Correct Answer: A

Q2036.who wrote Clash of Civilization ?

Easy
A John Harrison
B Samuel P. Huntington
C Charles Darwin
D None of these \n
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: B

Q2037.Change Voice The Students are decorating the stage for annual day celebrations

Easy
A The stage is being decorated by the students for annual day celebartion
B The Stage is decorated by the students for annual day celebartion
C The Stage is bein g decorating by the students for annual day celebartion
D None of these \n
Important Dates & Events PPSC 2020

Correct Answer: A

Q2038.The synonyms of inscrutable:

Easy
A Trasnparent
B Mysterious
C Experssive
D None of these \n
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q2039.Humman body is Communicated through:

Easy
A Brain
B Nerves
C Sensors
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q2040.The Parthenon is in

Easy
A Athens
B Rome
C Istanbul
D Babylon
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A