Showing 2041–2060 of 2791

Q2041.The synonym of Sterile is?

Easy
A Childless
B Dry
C Barren
D None of these
Vocabulary PPSC 2022

Correct Answer: C

Barren is the synonym because it expresses the same or closest meaning.

Q2042.Hangar: Airplane. Garage: ______(choose the word that best completes the comparison)

Easy
A Runway
B Steak
C Automobile
D Oil
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: C

Hangar: Airplane. Garage: Automobile(choose the word that best completes the comparison).

Q2043.Synonym of Grisly is?

Easy
A Falling
B Earthly
C Horrible
D Naughty
Vocabulary PPSC 2022

Correct Answer: C

Horrible is the synonym because it expresses the same or closest meaning.

Q2044.The synonym of Adumbrate is?

Easy
A Ignore
B Outline
C Forget
D None of these
Vocabulary PPSC 2022

Correct Answer: B

Outline is the synonym because it expresses the same or closest meaning.

Q2045.Change voice: Who designed a car?

Easy
A By whom a car had designed?
B By whom a car designed?
C By whom a car was designed?
D By whom a car was being designed?
Voice & Narration PPSC 2022

Correct Answer: C

By whom a car was designed? is the correct factual response to “Change voice: Who designed a car”.

Q2046.The Idiom Out of the blue means?

Easy
A Once upon a time
B Higher than sky
C An unexpected way
D Many times
Idioms & Phrases PPSC 2022

Correct Answer: C

The Idiom Out of the blue means An unexpected way.

Q2047.Idiom As the Crow flies means?

Easy
A Impossible
B Indirect
C Straight
D None of these
Idioms & Phrases PPSC 2022

Correct Answer: C

Idiom As the Crow flies means Straight.

Q2048.The antonym of concord is?

Easy
A Unity
B Discord
C Concurrence
D None of these
Vocabulary PPSC 2022

Correct Answer: B

Discord is the antonym because it expresses the opposite meaning.

Q2049.On leaving the shopping plaza, Sania was robbed____ purse?

Easy
A by hers
B by her
C of her
D of hers
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: C

On leaving the shopping plaza, Sania was robbedof her purse.

Q2050.She is older____ Amina but_____ oldest of Sana?

Easy
A an/a
B than/the
C a/the
D than/a
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: B

She is olderthan/the Amina but_____ oldest of Sana.

Q2051.I_____ China next year?

Easy
A will go
B would go
C am going
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: D

INone of these China next year.

Q2052.The metal plate is hard. Hard is which part of speech?

Easy
A Adjective
B Adverb
C Noun
D None of these
Grammar PPSC 2022

Correct Answer: A

Adjective is the correct factual response to “The metal plate is hard. Hard is which part of speech”.

Q2053.He gave me_____quantity of milk?

Easy
A a little
B a small
C Small
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: A

He gave mea littlequantity of milk.

Q2054.Our team played_____?

Easy
A Well done
B Well
C Badly
D in a good way
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: B

Our team playedWell.

Q2055.Ibn-e-Khaldun died in the year____

Easy
A D?
B 1408
C 1406
D 1405
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: B

Ibn-e-Khaldun died in the year1408.

Q2056.A line on a map joining places of equal rainfall is called an __________

Easy
A isohyet or isohyetal line
B Isotherm
C Isobar
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: A

A line on a map joining places of equal rainfall is called an isohyet or isohyetal line.

Q2057.Movement of earth material as a unit along a curved surface is called _______.

Easy
A Slump
B Mud out
C Lava
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: A

Movement of earth material as a unit along a curved surface is called Slump..

Q2058.The hottest desert in the world is _______

Easy
A Sahara
B Atacama
C Mojave
D Lut desert
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: D

The hottest desert in the world is Lut desert.

Q2059.The rear view mirror of a motor vehicle is ______

Easy
A Concave
B Convex
C Plane
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: B

The rear view mirror of a motor vehicle is Convex.

Q2060.Sanitation is the ______ means of promoting health through prevention of human contact with the hazards of waste .

Easy
A Hygienic
B Proper
C Better
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: A

Sanitation is the Hygienic means of promoting health through prevention of human contact with the hazards of waste..