Showing 2041–2060 of 5927

Q2041.Land of thousand islands is

Easy
A Finland
B Indonesia
C Myanmar
D Siri Lanka
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q2042.Niagara Falls fall in the continent

Easy
A North America
B South America
C Africa
D Asia
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q2043.Which among the following is capital of Australia?

Easy
A Sidney
B Melbourne
C Perth
D Canberra
Countries, Capitals & Currencies PPSC 2020

Correct Answer: D

Q2044.Which river flows in UK

Easy
A Tiber
B Thames
C Danube
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q2045.Three Gorges Dam is located in.

Easy
A Mongolia
B Russia
C Brazil
D China
International Cities & Capitals PPSC 2020

Correct Answer: D

Q2046.Super Conductor was invented by

Easy
A Heike Kimberling
B Walter Meissner
C Both a and b
D None of these
Inventions & Discoveries PPSC 2020

Correct Answer: A

Q2047.Which is correct style of mail address.

Easy
A Abc@name.com
B @Abcname.com
C #Abc@name.com
D All of above
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q2048.Science deals with low temperature

Easy
A Cryogenics
B biogenic
C Isotherms
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q2049.Asar-e-Sanadid is written by

Easy
A Sir Syed Ahmed
B Mian Shafi
C Syed Amir Ali
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q2050.Fallacious means

Easy
A Correct
B Misleading
C Ruin
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q2051.Ambiguous means

Easy
A Crystal
B Obstacle
C Hazy
D Obnoxious
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q2052.Are they chasing the thieves? Tick passive voice

Easy
A Were the thieves being chased by them?
B Are the thieves being chased by them?
C The thieves are being chased by them?
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q2053.Round off the following digit 38.23

Easy
A 38
B 39
C 37
D 40
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q2054.Latif Khosa used to be the governor of

Easy
A KPK
B Punjab
C Sindh
D GB
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q2055.Aung San Suu Kyi is political leader of

Easy
A China
B Myanmar
C Cambodia
D Vietnam
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q2056.In Islam there is close relation between

Easy
A Politics and Matter
B World and Politics
C Shariart and Mysticism
D Politics and Matters
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q2057.Montgomery became Sahiwal in the year?

Easy
A 1962
B 1966
C 1967
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q2058.Where glaciers are not formed:

Easy
A Top of mountains
B Arctic region
C rain forest region
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q2059.First man in cricket history to hit six sixes in an over in One Day Internationals.

Easy
A Gibbs Herschel
B Shahid Afridi
C Garfield Sobers
D None of these
Important Dates & Events PPSC 2020

Correct Answer: A

Q2060.How many bones are in adult

Easy
A 306
B 206
C 392
D 351
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B