Showing 2061–2080 of 5927

Q2061.Which UN agency works for population:

Easy
A UNDP
B UNFPA
C UNESCO
D None of these
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: B

Q2062.Which civilization belongs to river Tigris and Euphrates:

Easy
A Indus
B Egyptian
C Maya
D Mesopotamia
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q2063.The Philosopher and poet Khalil Gibran belongs to

Easy
A Israel
B Lebanon
C Jordon
D Egypt
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: B

Q2064.Neither Hawk Nor Dove is written by

Easy
A Shah Mehmood Qureshi
B Agha Shahi
C Khurshid Mahmud Kasuri
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q2065.Neil Armstrong was the first to set foot on the Moon in

Easy
A 1968
B 1969
C 1971
D 1979
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q2066.Habib Bourguiba helped Tunisia to get independence from France in

Easy
A 1946
B 1956
C 1966
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q2067.Simon Commission report was published in the year

Easy
A 1929
B 1930
C 1931
D 1932
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q2068.16 November on each year Is celebrated as

Easy
A Tolerance Day
B Women's Day
C Disable Day
D None of these
Important Dates & Events PPSC 2020

Correct Answer: A

Q2069.Alma Meter means

Easy
A One's college
B One's Hospital
C Army Training Camp
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q2070.Butterfly stroke term is associated with?

Easy
A Wrestling
B Swimming
C Golf
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q2071.The play Arms and the Man is written by

Easy
A Shakespeare
B Henrik Ibsen
C George Bernard Shaw
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q2072.The length of Basketball court according to International Basketball Association is

Easy
A 49.2 ft
B 91.9 ft
C 95.7 ft
D None of these
Sports GK PPSC 2020

Correct Answer: B

Q2073.Golden Temple of Amritsar is the most sacred temple of

Easy
A Hindus
B Sikhs
C Jains
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q2074.Al-Bidaya wa-n-Nihaya is a book by:

Easy
A Ibn Tabari
B Ibn Kathir
C Ibn Sina
D None of these
Books, Authors & Literature PPSC 2020

Correct Answer: B

Q2075.Moon, Sun and Stars are Known as

Easy
A Terrestrial bodies
B Celestial bodies
C Water bodies
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q2076.A Tale of Two Cities is a famous novel. It was written by

Easy
A Charles Darwin
B Charles Dickens
C George Elliot
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q2077.The freedom war 1857 was started from

Easy
A Delhi
B Agra
C Meerut
D Madras
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q2078.The first name of newly born prince of Great Britain, Louis Arthur Charles has its origin from.

Easy
A Scotland
B Ireland
C France
D Wales
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: C

Q2079.Which among the following is alternate source of energy?

Easy
A Hydel
B Nuclear
C Thermal
D Biogas
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q2080.The World's largest 'Desert' in area is:

Easy
A Sahara
B Arabia
C Gobi
D Model
World Records & Firsts PPSC 2020

Correct Answer: A