Showing 2081–2100 of 2791

Q2081.Have you applied this_____ job

Easy
A to
B for
C at
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: B

Have you applied thisfor job.

Q2082.What is_____ the menu today

Easy
A in
B on
C At
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: B

What ison the menu today.

Q2083.Dream transformed_____reality by dint of hard work

Easy
A in
B into
C to
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: B

Dream transformedintoreality by dint of hard work.

Q2084.Which type of sentence contains verb and is not converted into passive voice

Easy
A intransitive
B Transitive
C Linking
D None of these
Grammar PPSC 2022

Correct Answer: A

Intransitive is the correct factual response to “Which type of sentence contains verb and is not converted into passive voice”.

Q2085.The antonym of Adept is

Easy
A Wizard
B Bleak
C Unskilled
D None of these
Vocabulary PPSC 2022

Correct Answer: C

Unskilled is the antonym because it expresses the opposite meaning.

Q2086.The lifespan of Red Blood Cells is_____ days

Easy
A 120
B 100
C 180
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: A

The lifespan of Red Blood Cells is120 days.

Q2087.The woman______is standing by the table works in electronic media

Easy
A Whom
B Whose
C Which
D Who
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: D

The womanWhois standing by the table works in electronic media.

Q2088.Write down_____your name and roll number

Easy
A Neither
B Either
C Both
D Nor
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: C

Write downBothyour name and roll number.

Q2089.The sun rises______the east

Easy
A on
B from
C in
D to
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: C

The sun risesinthe east.

Q2090.What type of phrase is a decent black shirt

Easy
A Noun Phrase
B Verb Phrase
C Prepositional phrase
D Infinitive phrase
Prepositions & Conjunctions PPSC 2022

Correct Answer: A

Noun Phrase is the correct factual response to “What type of phrase is a decent black shirt”.

Q2091.Which part of speech can act as independently complete sentence

Easy
A Preposition
B Interjection
C Conjunction
D None of these
Prepositions & Conjunctions PPSC 2022

Correct Answer: B

Interjection is the correct factual response to “Which part of speech can act as independently complete sentence”.

Q2092.Change narration: He remarked, "Two and two makes four."

Easy
A He remarked that two and two would make four
B He remarked that two and two makes four
C He advised that two and two makes four
D He remarked that two and two made four
Voice & Narration PPSC 2022

Correct Answer: B

He remarked that two and two makes four is the correct factual response to “Change narration: He remarked, "Two and two makes four."”.

Q2093.I enjoy______tennis.

Easy
A plays
B to played
C playing
D to play
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: C

I enjoyplayingtennis..

Q2094.He is getting out____ the car

Easy
A from
B to
C off
D of
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: D

He is getting outof the car.

Q2095.New/Modified: Most of the guests arrived____ buses

Easy
A with
B by
C in
D through
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: C

New/Modified: Most of the guests arrivedin buses.

Q2096.They came______ the hall and jumped____ the swimming pool

Easy
A out, in
B out of, into
C out of, in
D out, into
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: B

They cameout of, into the hall and jumped____ the swimming pool.

Q2097.Synonym of IMPEDIMENT

Easy
A Utility
B Benefit
C Obstacle
D None of these
Vocabulary PPSC 2022

Correct Answer: C

Obstacle is the synonym because it expresses the same or closest meaning.

Q2098.As there were no buses, she_____home last night.

Easy
A had to walked
B had to walk
C has to walk
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: B

As there were no buses, shehad to walkhome last night..

Q2099.Choose the correct one: Not only her parents____ her class teacher____ proud of her results

Easy
A But also, was
B But also, were
C And also, was
D And also, were
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: A

Choose the correct one: Not only her parentsBut also, was her class teacher____ proud of her results.

Q2100.12x2 y + 12x y2=____

Easy
A 12xy(x2 + y)
B 12xy(x + y)
C 12xy(x + y2)
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: B

12x2 y + 12x y2=12xy(x + y).