Showing 2081–2100 of 5927

Q2081."Bristol" is a seaport of:

Easy
A U.K.
B Germany
C Netherlands
D Australia
Transport & Communication PPSC 2020

Correct Answer: A

Q2082.Which is the smallest state in area?

Easy
A Bahrain
B Maldives
C Malta
D Brunei
World Records & Firsts PPSC 2020

Correct Answer: B

Q2083.Which of the following sea is located in Central Asia?

Easy
A Red Sea
B Baltic Sea
C Aral Sea
D None of the above
International Cities & Capitals PPSC 2020

Correct Answer: C

Q2084.Green vegetables are a good source of

Easy
A Protein
B Minerals and vitamins
C Fats and oil
D Starch
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q2085.The cause of malaria was discovered by:

Easy
A Ronald Ross
B F.C. Hopkins
C Edward Jenner
D Dr. Paul Muller
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: A

Q2086.Pick the synonyms Reconcile:

Easy
A popular
B adjust
C praise
D false
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q2087.Wisdom

Easy
A sagacity
B foolishness
C swell
D surrender
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q2088.Amnesty

Easy
A pardon
B penalty
C justice
D release
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q2089.Optimistic

Easy
A despondent
B fortune
C hopeful
D lucky
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q2090.Select the correct meaning of the following idioms: To be above board:

Easy
A To have a good height
B To be honest in any business deal
C They have no debts
D To try to be beautiful
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q2091.To put one's hand to plough

Easy
A To take up agricultural farming
B To take a difficult task
C To get entangled into unnecessary things
D Take interest in technical work
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q2092.1 inch is equal to:

Easy
A 1.54 centimeters
B 2.54 centimeters
C 3.64 centimeters
D 4.02 centimeters
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q2093.The first viceroy of British India was:

Easy
A Lord Canning
B Lord Elgin
C Lord Clive
D Lord Mayo
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q2094.The Central Muhammadan Association was founded in 1877 by

Easy
A Chaudhri Rehmat Ali
B Sir Syed Ahmad Khan
C Syed Ameer Ali
D Mohsin-ul-Mulk
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q2095.The Indian Muslim observed "Day of Deliverance" after the resignation of Congress ministries on

Easy
A 12 September 1939
B 22 September 1939
C 12 December 1939
D 22 December 1939
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q2096.Congress launched "Quit India Movement" against the British Government in

Easy
A 1940
B 1941
C 1942
D 1944
World Politics & Government PPSC 2020

Correct Answer: C

Q2097.The Pirpur Report on the brutalities of the Congress ministries 1937, was compiled by

Easy
A A. K. Fazul-ul-Haq
B Raja Muhammad Mehdi
C Nawab Salim Ullah Khan
D M. Sharif
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q2098.Who established the first public library of the world?

Easy
A Alexander the Great
B Julius Seizer
C Changaiz Khan
D Zaheer ud Din Babar
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: B

Q2099.Who is called the founder of Private Libraries?

Easy
A Ashoor Dani Paul
B Aristotle
C Batlimous
D None of these
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: B

Q2100."Reuters" is the famous news agency of:

Easy
A U.S.A.
B Britain
C France
D Russia
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B