Showing 2101–2120 of 2791

Q2101.The synonym of anomaly is?

Easy
A Normal
B Straight
C Integrity
D Irregularity
Vocabulary PPSC 2022

Correct Answer: D

Irregularity is the synonym because it expresses the same or closest meaning.

Q2102.The synonym of Animosity is?

Easy
A Consideration
B Hostility
C Generosity
D Kindness
Vocabulary PPSC 2022

Correct Answer: B

Hostility is the synonym because it expresses the same or closest meaning.

Q2103.What is the synonym of Calamity?

Easy
A Disaster
B Benefit
C Agreement
D Support
Vocabulary PPSC 2022

Correct Answer: A

Disaster is the synonym because it expresses the same or closest meaning.

Q2104.Change narration: She asked me, "Are you happy in your new job?"

Easy
A She asked me if I was happy in my new job
B She asked me whether I am happy in my new job
C She asked me If I have been happy in my new job
D She asked me if I had been happy in my new job
Voice & Narration PPSC 2022

Correct Answer: A

She asked me if I was happy in my new job is the correct factual response to “Change narration: She asked me, "Are you happy in your new job?"”.

Q2105.I watched TV last night but my sister______?

Easy
A Didn't
B Hasn't
C Doesn't
D Isn't
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: A

I watched TV last night but my sisterDidn't.

Q2106.Bill hasn't finished his work but we_____?

Easy
A Have
B Do
C Don't
D Doesn't
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: A

Bill hasn't finished his work but weHave.

Q2107.I will never go by_____ tabloid press?

Easy
A inadequate
B limited
C experience
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: D

I will never go byNone of these tabloid press.

Q2108.Employees in this department always_____close relation with each other?

Easy
A maintain
B maintains
C maintained
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: A

Employees in this department alwaysmaintainclose relation with each other.

Q2109.Choose the synonym Retaliation?

Easy
A Revenge
B Pardon
C Condonation
D None of these
Vocabulary PPSC 2022

Correct Answer: A

Revenge is the correct factual response to “Choose the synonym Retaliation”.

Q2110.She is my mother-in-law. Which punctuation mark is used in the sentence?

Easy
A Hyphen
B Exclamation
C Apostrophe
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Hyphen is the correct factual response to “She is my mother-in-law. Which punctuation mark is used in the sentence”.

Q2111.Conjunction which expresses an inference is called conjunction?

Easy
A Illative
B Cumulative
C Correlative
D None of these
Prepositions & Conjunctions PPSC 2022

Correct Answer: A

Illative is the correct factual response to “Conjunction which expresses an inference is called conjunction”.

Q2112.Baghdad Pact was promulgated in 1955 and then after Iraq left it is also called___?

Easy
A Manila Pact
B CENTO
C SEATO
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: B

Baghdad Pact was promulgated in 1955 and then after Iraq left it is also calledCENTO.

Q2113.Choose the antonym of Vague?

Easy
A Clear
B Known
C Popular
D None of these
Vocabulary PPSC 2022

Correct Answer: A

Clear is the antonym because it expresses the opposite meaning.

Q2114.Change Voice Daniel is singing a song?

Easy
A A song is being sung by Daniel
B A song is being singing by Daniel
C A song is sung by Daniel
D None of these
Voice & Narration PPSC 2022

Correct Answer: A

A song is being sung by Daniel is the correct factual response to “Change Voice Daniel is singing a song”.

Q2115.Choose the correct parts of speech He is walking along the road?

Easy
A Adverb
B Conjunction
C Preposition
D None of these
Prepositions & Conjunctions PPSC 2022

Correct Answer: C

Preposition is the correct factual response to “Choose the correct parts of speech He is walking along the road”.

Q2116.Her parents went to Karachi______ train?

Easy
A To
B From
C By
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: C

Her parents went to KarachiBy train.

Q2117.Choose the synonym Bring Up?

Easy
A Raise
B Follow
C Track
D None of these
Vocabulary PPSC 2022

Correct Answer: A

Raise is the correct factual response to “Choose the synonym Bring Up”.

Q2118.Change the narration Emily said, "I may leave tomorrow."

Easy
A Emily said that she might leave tomorrow
B Emily said that she might leave the next day
C Emily informed me to leave tomorrow
D None of these
Voice & Narration PPSC 2022

Correct Answer: B

Emily said that she might leave the next day is the correct factual response to “Change the narration Emily said, "I may leave tomorrow."”.

Q2119.Which punctuation mark is used in this sentence He visited three countries France, US and Australia?

Easy
A ;
B :
C ,
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

: is the correct factual response to “Which punctuation mark is used in this sentence He visited three countries France, US and Australia”.

Q2120.Najma is in hospital. She______ill for last few weeks?

Easy
A Have been
B Has been
C Had been
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: B

Najma is in hospital. SheHas beenill for last few weeks.