Showing 2101–2120 of 5927

Q2101.The term of office for the judges of the International Court of Justice is:

Easy
A Three years
B Five years
C Seven years
D Nine years
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q2102.'Ariana' is an airline of

Easy
A Sri Lanka
B Iran
C Afghanistan
D Turkey
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q2103.What is contraband?

Easy
A All Narcotics
B Articles banned by a government
C All smuggled material
D Goods which may assist an enemy in the conduct of war
World Politics & Government PPSC 2020

Correct Answer: D

Q2104.What is "Greenpeace"?

Easy
A A mountain range in North America
B The largest island in the world
C Geological society of London
D An organization that stresses the need to maintain a balance between human progress and environmental conservation
World Records & Firsts PPSC 2020

Correct Answer: D

Q2105.The 'Balance of Payment' is understood as:-

Easy
A The balance of amount after paying debt
B he balance of income and expenditures in the annual budget
C The balance between a nation's expenditures on imports and its receipts from exports
D None of the above
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q2106.Which part of the World is called "The land cf free people"?

Easy
A Switzerland
B Thailand
C West Indies
D U.K
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q2107.'Arboriculture' is a science of:

Easy
A The raising of silk worms for the production of raw silk
B The cultivation of flowers. fruits and ornamental plants
C The cultivation of trees
D The study of insects.
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q2108.'Asia Watch' is a:

Easy
A Human rights organization
B A big time clock in Japan's parliament building
C News agency of Taiwan
D None of the above
World Politics & Government PPSC 2020

Correct Answer: A

Q2109.What is "Acrophobia"?

Easy
A It is the fear of height
B It is the fear of dogs
C It is the fear of water
D None of the above
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q2110.'Davis Cup' is associated with which sports/game?

Easy
A Baseball
B Badminton
C Table Tennis
D Lawn Tennis
Sports GK PPSC 2020

Correct Answer: D

Q2111."Sakhalin Island" enriched with oil reserves are claimed by:

Easy
A China and Russia
B US and Japan
C Russia and Japan
D USA and Russia
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q2112.What is meant by "Sine die?

Easy
A Under judicial considerations
B Treason
C Without fixing a date
D Superiour Court
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q2113.Identify the largest sea?

Easy
A South China Sea
B Caribbean Sea
C Arabian Sea
D Sea of Marmara
World Records & Firsts PPSC 2020

Correct Answer: A

Q2114.Which country has the greatest number of volcanoes in the World?

Easy
A Japan
B Indonesia
C Philippines
D Cameroon
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q2115.The parliament of Russia is called:

Easy
A House of deputies
B Diet
C Knesset
D Duma
World Politics & Government PPSC 2020

Correct Answer: D

Q2116.Which country's land is below the sea level?

Easy
A New Zealand
B Japan
C Ireland
D Netherlands
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q2117.The Upper House (Senate) was first time created wide Constitution of:

Easy
A 1956
B 1962
C 1973
D None o f these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q2118.Which Pakistani dignitary has visited India recently?

Easy
A Mian Muhammad Shahbaz Sharif
B Mr.Sartaz Aziz
C Mian Muhammad Nawaz Sharif (P.M)
D None o f these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q2119."Long Walk to Freedom" is the autobiography of:

Easy
A Nelson Mandella
B Ahmed Mursi
C Hasan Rohani
D K.L Advani
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q2120.Iran has recently sent into space a:

Easy
A Monkey
B Horse
C Donkey
D Goat
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A