Showing 2121–2140 of 2791

Q2121.Gwadar remained under Oman's rule for_____Years?

Easy
A 75
B 55
C 175
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: C

Gwadar remained under Oman's rule for175Years.

Q2122.One of the following words means "A person who causes trouble"?

Easy
A Traditional
B Oblivious
C Nuisance
D None of these
Vocabulary PPSC 2022

Correct Answer: C

Nuisance is the correct factual response to “One of the following words means "A person who causes trouble"”.

Q2123.Choose the synonym of underlined word: Thief's shifty eyed betrayed his guilt?

Easy
A Wily
B Crafty
C Deceitful
D None of these
Vocabulary PPSC 2022

Correct Answer: C

Deceitful is the synonym because it expresses the same or closest meaning.

Q2124.Choose the antonym of: Laborious ?

Easy
A Frivolity
B Diligent
C Lazy
D None of these
Vocabulary PPSC 2022

Correct Answer: C

Lazy is the antonym because it expresses the opposite meaning.

Q2125.Choose the antonym of: Wrath?

Easy
A Peace
B Solace
C Delight
D None of these
Vocabulary PPSC 2022

Correct Answer: C

Delight is the antonym because it expresses the opposite meaning.

Q2126.Guess the closest possible meanings of the given idiom from the options given below? “A pipe dream”

Easy
A An unending dream
B A nightmare
C A day dream
D None of these
Idioms & Phrases PPSC 2022

Correct Answer: C

A day dream is the correct factual response to “Guess the closest possible meanings of the given idiom from the options given below? “A pipe dream””.

Q2127.Gloss means_____?

Easy
A Brightness
B Language
C Rubbing
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: A

Gloss meansBrightness.

Q2128.Choose the antonym of: Sacrilegious?

Easy
A Impious
B Pious
C Profane
D None of these
Vocabulary PPSC 2022

Correct Answer: B

Pious is the antonym because it expresses the opposite meaning.

Q2129.A person who can neither read nor write is?

Easy
A Garrulous
B Literate
C Illiterate
D None of these
Vocabulary PPSC 2022

Correct Answer: C

A person who can neither read nor write is Illiterate.

Q2130.Defence Day is observed on_____?

Easy
A 17th September
B 6th September
C 12th September
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: B

Defence Day is observed on6th September.

Q2131.Military courts had been established to deal with the cases related to terrorism under_______amendment?

Easy
A 20th
B 19th
C 21st
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: C

Military courts had been established to deal with the cases related to terrorism under21stamendment.

Q2132.A person who was has unusal habits is called?

Easy
A Eccentric
B Miscogynist
C misogamist
D None of these
Vocabulary PPSC 2022

Correct Answer: A

A person who was has unusal habits is called Eccentric.

Q2133.Indus River originates from_____?

Easy
A China
B India
C Tibet
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: C

Indus River originates fromTibet.

Q2134.Gigantic clouds contain dust and gas in space called_____?

Easy
A Comet
B Galaxy
C Milky Way
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: D

Gigantic clouds contain dust and gas in space calledNone of these.

Q2135.Nonstick cooking utensils are coated with____?

Easy
A PVC
B Teflon
C Polystyrene
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: B

Nonstick cooking utensils are coated withTeflon.

Q2136.Idiom" As the Crow flies" means?

Easy
A Indirect way
B Directly
C Impossible task
D None of these
Idioms & Phrases PPSC 2022

Correct Answer: B

Idiom" As the Crow flies" means Directly.

Q2137.As____is ready to help me I have to do____ by myself?

Easy
A someone/all
B Nobody/everything
C no one/all
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: C

Asno one/allis ready to help me I have to do____ by myself.

Q2138.His work stand_____ to that of others?

Easy
A out
B over
C by
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: A

His work standout to that of others.

Q2139.She burst____ tears?

Easy
A to
B in
C with
D None of these(into)
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: D

She burstNone of these(into) tears.

Q2140.He is____ Μ.Α.?

Easy
A a
B an
C of
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: B

He isan Μ.Α..