Showing 2121–2140 of 5927

Q2121.David Beckham is one of the greatest star of:

Easy
A Cricket
B Football
C Lawn Tennis
D Squash
Sports GK PPSC 2020

Correct Answer: B

Q2122.Which out of the following is not "weekly"?

Easy
A Time
B Newsweek
C New York Times
D Economist
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q2123.The present Secretary of State of America is:

Easy
A John Kerry
B Joe Byden
C Dick Cheni
D None of them
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q2124."Bala Hisar" fort is:

Easy
A Near Charsada
B In Multan
C Adjacent to Quetta
D None of them
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q2125."Crusades " were battles fought between Muslims and Christians in 11th to 13th centuries

Easy
A D to take control of:
B Constantinople
C Cairo
D Jerusalem
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q2126.Amercian Declaration of Independence was drafted by:

Easy
A Thomas Jefferson
B Jhon Adams
C George Washington
D Abrahim Lincoln
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q2127.Which out of the following was a poet?

Easy
A Socrates
B Plato
C Homer
D Herodtus
Books, Authors & Literature PPSC 2020

Correct Answer: C

Q2128."Mein Kemp " is the autobiography of:

Easy
A Curchill
B Hitler
C Henry Kissenger
D Lindon
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q2129.The first person in the world to land on the moon was:

Easy
A Major Yurigagarin
B Edward White
C Neil Armstrong
D Velentina Tereshkova
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q2130."waterloo was fought between:

Easy
A French and English lead alliance
B Greeks and Romans
C Persians and Greeks
D Germans and French
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q2131.Golden Temple ,Amritsar is a holy place of:

Easy
A Hindus
B Budhists
C Sikhs
D Jains
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q2132.Which one is the largest ocean of this world?

Easy
A Arctic
B Atlantic
C Indian
D Pacific
World Records & Firsts PPSC 2020

Correct Answer: D

Q2133.Alexandria is a famous port city of:

Easy
A Libya
B Egypt
C Iraq
D Turkey
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q2134.Out of following : who was a great geometer?

Easy
A Confucius
B Euclid
C Copernicus
D Michelangelo
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: B

Q2135.Kampala is the capital of:

Easy
A Tanzania
B Zambla
C Uganda
D Nigiria
Countries, Capitals & Currencies PPSC 2020

Correct Answer: C

Q2136.Iranian city Abadan is famous for:

Easy
A world's biggest oil refinery
B a huge film Industry
C a great University
D being political centre of country
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q2137.England's city Manchester has been famous for:

Easy
A Textile Industry
B It's beaches
C Historic Churches
D Royal places
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q2138.Singapore was previously part of:

Easy
A China
B Indonesia
C Korea
D Malaysia
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q2139.Warren Buffet earned his wealth through:

Easy
A Film making
B Booking writing
C Stock exchange
D Construction business
World Economy & Finance PPSC 2020

Correct Answer: C

Q2140.The book titled "Working with Zia" was written by:

Easy
A Gen.K.M Arif
B Prof.Hassan Askari
C Justice Muneer Ahmad
D Rafi Raza
Books, Authors & Literature PPSC 2020

Correct Answer: A