Showing 2141–2160 of 5927

Q2141.Insulin is secreted by:

Easy
A Liver
B Pancreas
C Kidneys
D Heart
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q2142."Magna Carta" was:

Easy
A Charter of rights granted by King John II of England in 1215
B D
C An agreement between Automans and Bourbons
D the constitution adopted by Frederick of Germany
International Treaties & Agreements PPSC 2020

Correct Answer: A

Q2143."Myanmar " is the new name of:

Easy
A Uganda
B Burma
C Congo
D Bhutan
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q2144.The "Scouts" movement was started by:

Easy
A Sir Robert Baden-Powell
B Thomas Hardy
C Thomas Hardy
D Sir Winston Churchil
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: A

Q2145.Which of the following is not a principal organ of the UNO?

Easy
A General Assembly
B Trusteeship Council
C Security Council
D World Health Organization
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q2146."Olive Branch" signifies :

Easy
A Culture and civilization
B Justice
C Protest
D Peace
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q2147."Cathy Pacific" is a/an:

Easy
A Newspaper
B Airline
C Novel
D City
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q2148.The sailor who discovered sea route from Europe to India:

Easy
A Vasco da Gama
B Christopher Columbus
C Captain James Cook
D Ferdinant Magelian
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: A

Q2149.Who Invented thermometer?

Easy
A Galilo Galilei
B Jhon Francis
C William Stanley
D Marconi
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: A

Q2150.The study of heredity of Individuals is called:

Easy
A Geology
B Genealogy
C Geophsics
D Genetics
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q2151.The rainfall is measured by:

Easy
A Rain checker
B Rain gauge
C Rain rod
D Rain measure
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q2152.Dar-us-Salam is the capital of:

Easy
A Kenya
B Tanzania
C Tunis
D Zambla
Countries, Capitals & Currencies PPSC 2020

Correct Answer: B

Q2153.Aung San Suu Kyi is:

Easy
A Myanmar's political leader
B Japan's media person
C Korea's business tycon
D Singapore's Prime Minister
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q2154.Steeve jobs earned fame during his association with:

Easy
A Micro-Soft
B Intel
C Dell
D Apple
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q2155.Karl Marx presented his ideas in his famous work:

Easy
A Das Capital
B Social Contract
C Hemlet
D Republic
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q2156."Ashes " is played between :

Easy
A England and New Zealand
B New Zealand and Australia
C Australia and England
D South Africa and England
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q2157.The world's oldest university is:

Easy
A Al-Azher University (Cairo)
B University of Karueein (Fez)
C University of Naples (Naples)
D None o f these
World Records & Firsts PPSC 2020

Correct Answer: B

Q2158.Which country's flag never flies at half-mast:

Easy
A Jordan
B syria
C Iran
D Saudia Arabia
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q2159.Queen Elizabeth of England is the sovereign head of:

Easy
A Australia
B Canada
C New zealand
D All of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q2160."Baht" is the currency of:

Easy
A Brazil
B Thailand
C Mlaysia
D Vietnam
Countries, Capitals & Currencies PPSC 2020

Correct Answer: B