Showing 2161–2180 of 2791

Q2161.Ghazi Brotha dam in Attock, Punjab, is located on_____ River?

Easy
A Kabul
B Dasht
C Indus
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: C

Ghazi Brotha dam in Attock, Punjab, is located onIndus River.

Q2162.The International Monetary Fund (IMF) was established by an international treaty in_____?

Easy
A 1945
B 1942
C 1944
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: C

The International Monetary Fund (IMF) was established by an international treaty in1944.

Q2163.The term sociology was coined by _______

Easy
A Max Weber
B August Comte
C Emile Durkheim
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: B

The term sociology was coined by August Comte.

Q2164.A testable statement is called ____________

Easy
A Observation
B Hypothesis
C Experiment
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: B

A testable statement is called Hypothesis.

Q2165.Counselling is a _____

Easy
A Direct method
B Indirect method
C Both A & B
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: C

Counselling is a Both A & B.

Q2166.Social case work involves _____________

Easy
A Social study
B Social Diagnosis
C Social Treatment
D All of these
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: D

Social case work involves All of these.

Q2167.In Statistic ,bivariate data on each _____________ variable , where each value of other variable

Easy
A one
B Two
C Three
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: B

In Statistic,bivariate data on each Two variable, where each value of other variable.

Q2168.Rural infrastructure made villages _____________

Easy
A small
B Lightened
C Developing
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: C

Rural infrastructure made villages Developing.

Q2169.Farmers link with capitalist through _____________

Easy
A Market
B trade
C Technology
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: B

Farmers link with capitalist through trade.

Q2170.______________ is the major feature of rural sociology :

Easy
A Heterogeneity
B Homogeneity
C Dynamic life
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: B

Homogeneity is the major feature of rural sociology :.

Q2171.Sociological ______________ allows people to see the relationship between their personal experiences and broader social and historical events .

Easy
A Consciousness
B imagination
C theory
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: B

Sociological imagination allows people to see the relationship between their personal experiences and broader social and historical events..

Q2172._______________ and industrialization led to the emergency of the working class as a large and powerful body ,which led to the birth of marxism ,and gave people a new perspective and relationship with the society they lived in

Easy
A Urbanization
B Modernization
C Westernization
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: A

Urbanization and industrialization led to the emergency of the working class as a large and powerful body,which led to the birth of marxism,and gave people a new perspective and relationship with the society they lived in.

Q2173.In Capitalism _______________ class possess only their own labor power , which they must sell in order to survive

Easy
A Bourgeoisie
B Peasent
C Proletariate
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: C

In Capitalism Proletariate class possess only their own labor power, which they must sell in order to survive.

Q2174.Capital of Belgium is _______________

Easy
A La Paz
B Ottawa
C Brussels
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: C

Capital of Belgium is Brussels.

Q2175.In MS access minimum of ___________data types can be assigned to a field ?

Easy
A 2
B 6
C 10
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: C

In MS access minimum of 10data types can be assigned to a field.

Q2176.____________ two rings here on my little finger belonged to ____________grandmother

Easy
A These/my
B That/mine
C Those /me
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: A

These/my two rings here on my little finger belonged to ____________grandmother.

Q2177.She deprived her husband __________ all he had .

Easy
A With
B to
C of
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: C

She deprived her husband of all he had..

Q2178.Term and Tenure of Senate membership is __________ years .

Easy
A 4 years
B 5 years
C 6 years
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: C

Term and Tenure of Senate membership is 6 years years..

Q2179.The current CEO of Twitter is ___________

Easy
A Parage Agrawal
B Jack Dorsey
C Linda Yaccario
D Elon Musk
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: C

The current CEO of Twitter is Linda Yaccario.

Q2180.Which country has largest reservation of oil _____________

Easy
A US
B Russia
C Venezuela
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: C

Which country has largest reservation of oil Venezuela.