Showing 2161–2180 of 5927

Q2161.Who is the present Secretary General of the UNO?

Easy
A Kofi Anan
B Ban Ki-moon
C Albradi
D Collin powell
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: B

Q2162."Davis Cup" is associated with:

Easy
A Lawn Tennis
B Squash
C Badminton
D Polo
Sports GK PPSC 2020

Correct Answer: A

Q2163.Argentina is located in:

Easy
A North America
B Europe
C South America
D Africa
International Cities & Capitals PPSC 2020

Correct Answer: C

Q2164.After partition, the 1st Governor of Punjab was:

Easy
A Sardar Abdur Rub Nishter
B Sir Francis Mudie
C Ibrahim Ismail Chundrigar
D Nawab Mushtaq Ahmed
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q2165.The last receipt of Nishan-i-Haider was:

Easy
A Captain Karnal Sher Khan
B Lance Nalk Muhammad Mehfuz
C Sawar Muhammad Hussain
D Havaldar Lalak Jan
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q2166.Sir Allan Octavian Hume was:

Easy
A Last Secretary of State for India
B 1st General Secretary of Indian National Congress
C A famous historian
D 2nd Secretary General of the UNO
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q2167.Who announced the Communal Award of 1932?

Easy
A sir Ramsay Macdonald
B Lord Rippen
C Sir John Simon
D Lord Minto
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: A

Q2168.System of "Dyarchy" was abolished in province and introduced in centre vide:

Easy
A Minto Morfey Reforms
B Montague Chelmsford Reforms
C Govt. of India Act 1935
D Communal Award
Awards & Prizes PPSC 2020

Correct Answer: C

Q2169."Waddia Mandir Scheme" of Congress rule related to:

Easy
A Health
B Social Welfare
C Education
D Police
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q2170."Vande Mataram" was written by:

Easy
A Dr. Zakir Hussan
B Surrender Nath Banner Jee
C Rubandra Nath Taigore
D Bankim Chandra Chatterjee
World Economy & Finance PPSC 2020

Correct Answer: D

Q2171.The Cripps Mission was dispatched to India in 1942 by:

Easy
A Sir Winston Churchil
B Clement Attlee
C Widrow Wilson
D None of them
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q2172.To whom Lord Wavell succeeded as Governor General of India in 1943?

Easy
A Lord Irvin
B Lord Minto
C Lord Linlithgow
D Lord Mayo
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q2173.Babar Azam is a famous in the field of:

Easy
A Films
B Singing
C Cricket
D Journalism
Sports GK PPSC 2020

Correct Answer: C

Q2174.Who broke the Shahid Afridi's record of most sixes in International cricket?

Easy
A Harshal Gibs
B Yuraj sing
C Chris Gayle
D None o f these
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: C

Q2175.Where is "Bridge of No Return" is located?

Easy
A China
B Japan
C Korea
D France
Important Places & Landmarks PPSC 2020

Correct Answer: C

Q2176."Red Lake" is situated in:

Easy
A Canada
B Russia
C America
D France
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q2177."Mount Kinabalu" is located in

Easy
A Indonesia
B Malaysia
C Kenya
D Botswana
International Cities & Capitals PPSC 2020

Correct Answer: B

Q2178.The Great Barrier Reef is the world's largest coral reef system, located in?

Easy
A Germany
B France
C Australia
D South Africa
World Records & Firsts PPSC 2020

Correct Answer: C

Q2179.Hyperlinks are:

Easy
A Pictures
B Drawing objects
C Text
D All of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q2180.USA purchased "Louisiana" from which country?

Easy
A Russia
B France
C Argentina
D None o f these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B