Showing 2181–2200 of 4795

Q2181.It is a graphical control area Microsoft Office that organizes commands into tabs and groups for easy access and provides quick access to tools and commands. It is called?

Easy
A Task Bar
B Menu Bar
C Ribbon
D None of these
General MCQs PPSC

Correct Answer: C

Ribbon is the main graphical control area in MS Office. It organizes commands into tabs and groups.

Q2182.A collection of cloud based productivity and collaboration tools that allows users to create, share and manage work online is called?

Easy
A Adobe Photoshop
B Microsoft Windows
C Google Workplace
D None of these
General MCQs PPSC

Correct Answer: C

Google Workplace is a cloud-based productivity and collaboration suite. It includes tools like Gmail, Docs, Drive, Sheets, and Meet.

Q2183.A screen element of MS Word that is usually located below the title bar that provides multiple options (File, Home, Insert, etc)?

Easy
A Tool Bar
B Menu Bar
C Status Bar
D None of these
MS Word PPSC

Correct Answer: B

Menu Bar in MS Word is located below the Title Bar. It contains multiple options like File, Home, Insert, Design, Layout, etc.

Q2184.What does the .exe extension represent?

Easy
A Executable File
B Text File
C Image File
D None of these
General MCQs PPSC

Correct Answer: A

The .exe extension stands for executable file. It contains programs or applications that can be run directly by the computer.

Q2185.In MS Word 2016, we use _____ to keep track of changes made to a particular document.

Easy
A Marks up
B Track Changes
C Mail Merge
D None of these
MS Word PPSC

Correct Answer: B

Track Changes is a feature in MS Word 2016 used to record edits made in a document.

Q2186.In computer, SDS stands for?

Easy
A Software Defined Storage
B Software Data System
C System Data Software
D None of these
General MCQs PPSC

Correct Answer: A

SDS stands for Software Defined Storage in computer systems. It is a storage architecture managed by software instead of hardware.

Q2187.To create an index, you mark the index entries by providing the _____ of the main entry and the ______ in your document, and then you build the index.

Easy
A Cross-reference, name
B Name, cross-reference
C Link, cross-reference
D None of these
General MCQs PPSC

Correct Answer: B

Each entry includes the main term (name) and its location/reference in the document. Cross-references help link related topics.

Q2188.In Excel, We use the _____ start date and end date function to return the number of whole days between start_date and end_date.

Easy
A DATEDIF()
B DATEDIFF
C DAYSBETWEEN
D INTERVAL
MS Excel PPSC

Correct Answer: A

The DATEDIF() function in Excel calculates the difference between two dates. For whole days, it uses the 'D' unit.

Q2189.You want to add your favorite command to Quick Access Bar:

Easy
A I. When you find a favorite command, right-click it, and then click Add to Quick Access Toolbar.
B II. Goto File>Options> Quick Access Toolbar and add selected commands
C Only Option (I)
D Both A and B
Computer Networks PPSC

Correct Answer: D

Quick Access Toolbar provides fast access to frequently used commands. Both right-click method and settings method are valid.

Q2190.The paragraph formatting is carried forward to the next paragraph by pressing the _____ key.

Easy
A Shift
B Enter
C Ctrl
D Alt
MS Word Shortcut Keys PPSC

Correct Answer: B

The paragraph formatting is carried forward to the next paragraph by pressing the Enter key (indentation, alignment, line spacing).

Q2191.If we press the F8 key thrice in MS Word, We will?

Easy
A Automatically align the text
B select a paragraph
C Select a sentence
D None of these
MS Word PPSC

Correct Answer: C

In MS Word, F8 key twice selects word, thrice selects current sentence, four times selects paragraph, five times selects entire document.

Q2192.To adjust the document margin in MS Word, we use which of the following?

Easy
A Indent
B Margin
C Space
D None of these
MS Word PPSC

Correct Answer: B

Margins define the empty space around a page in a document. MS Word allows users to adjust margins easily.

Q2193.The Shortcut key to split a table in MS Word is?

Easy
A Ctrl + Alt + Enter
B Ctrl + Shift + Enter
C Alt + Shift + Enter
D Alt + space + Enter
MS Word Shortcut Keys PPSC

Correct Answer: B

Ctrl + Shift + Enter splits a table into two separate tables.

Q2194.Suppose that you have document having three columns, is it possible to have a vertical line between each column?

Easy
A No, it s not possible
B Yes, it is possible by selecting a check box in columns option dialog box
C Yes, but only in tables, not in columns
D None of these
General MCQs PPSC

Correct Answer: B

MS Word allows text to be arranged in multiple columns. A vertical line can be added between columns by selecting a check box in the columns option dialog box.

Q2195.If you frequently create a certain type of document, such as a monthly report, a sales forecast, or a presentation with a company logo, save it as a ______ so you can use that as your starting point instead of recreating the file from scratch each time you need it.

Easy
A PDF
B Open Document Text
C Template
D Rich Text Format
MS PowerPoint PPSC

Correct Answer: C

In MS Word, saving a reusable document format as a Template saves time and keeps formatting consistent.

Q2196.Suppose you want the headings in your document to appear in bold and in a particular color and font size. Although you can manually set each formatting option individually for each header, it is much easier to use a _____ that applies all of these options at once.

Easy
A Format painter
B Paste special
C Style
D None of these
Computer Networks PPSC

Correct Answer: C

Applying styles saves time and keeps formatting consistent. A Style can include font, size, color, and bold formatting together.

Q2197.What is the best way to enforce text to start from the new page?

Easy
A Using page break, entering more text will not affect the whole document
B Using page break, entering more text will affect the whole document
C Press Enter key repeatedly until text goes to next page, entering more text will not affect the whole document
D None of these
Computer Basics PPSC

Correct Answer: A

To manually start text from a new page, a Page Break is used. It does not disturb or change the rest of the document layout.

Q2198.Which of these refers to the PowerPoint view used for displaying only the text (title and bullets)?

Easy
A Slide show
B Outline view
C Slide sorter view
D Notes page view
MS PowerPoint PPSC

Correct Answer: B

Outline View displays only slide text (titles and bullet points). It is useful for quickly editing content structure.

Q2199.Which of these is a a type of sound file?

Easy
A .DAT files
B .LOG files
C .DRV files
D .WAV files
General MCQs PPSC

Correct Answer: D

WAV is a standard uncompressed audio file format used to store audio data.

Q2200.What is The maximum Zoom percentage in MS PowerPoint?

Easy
A 100%
B 200%
C 400%
D 500%
MS PowerPoint PPSC

Correct Answer: C

Maximum zoom in PowerPoint is 400% (and Excel 400%, Word 500%).