Showing 2181–2200 of 2791

Q2181.The antonym of Conceal is:

Easy
A Cover
B Screen
C Denote
D None of these
Vocabulary PPSC 2022

Correct Answer: C

Denote is the antonym because it expresses the opposite meaning.

Q2182.The synonym of Immaculate is:

Easy
A Prime
B Hard
C Natural
D None of these
Vocabulary PPSC 2022

Correct Answer: A

Prime is the synonym because it expresses the same or closest meaning.

Q2183.The antonym of Pleasant is:

Easy
A Amiable
B Agitated
C Friedly
D None of these
Vocabulary PPSC 2022

Correct Answer: B

Agitated is the antonym because it expresses the opposite meaning.

Q2184.The antonym of turmoil is :

Easy
A Chaos
B Ferment
C Serenity
D None of these
Vocabulary PPSC 2022

Correct Answer: C

Serenity is the antonym because it expresses the opposite meaning.

Q2185.The antonym of Haggard is:

Easy
A Pale
B Healthy
C Grey
D None of these
Vocabulary PPSC 2022

Correct Answer: B

Healthy is the antonym because it expresses the opposite meaning.

Q2186.A stich in time save ___

Easy
A Seven
B Nine
C Ten
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: B

A stich in time save Nine.

Q2187.The antonym of ambiguity is

Easy
A Puzzle
B Transparency
C Enigma
D None of these
Vocabulary PPSC 2022

Correct Answer: B

Transparency is the antonym because it expresses the opposite meaning.

Q2188.Three quantities a,b,c of a: b=1:2,b:c 2:3 then it continues as ____

Easy
A 3:04:05
B 2:03:04
C 1:02:03
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: C

Three quantities a,b,c of a: b=1:2,b:c 2:3 then it continues as 1:2:3.

Q2189.The mean of the five numbers is 18. If one number is excluded, then their mean is 16, and the excluded number is____

Easy
A 24
B 26
C 28
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: B

The mean of the five numbers is 18. If one number is excluded, then their mean is 16, and the excluded number is26.

Q2190.Ali ibn Abi Talib (R.A) was martyred in the ___Hijrah

Easy
A 36
B 38
C 40
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: C

Ali ibn Abi Talib (R.A) was martyred in the 40Hijrah.

Q2191.Waqar ul Mulk was the ____ of Ali Garh Institute :

Easy
A President
B Secretary
C Principal
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: B

Waqar ul Mulk was the Secretary of Ali Garh Institute :.

Q2192.A person who works for the welfare of woman is called______.

Easy
A Feminist
B Misogynist
C Misogamist
D None of these
Vocabulary PPSC 2022

Correct Answer: A

A person who works for the welfare of woman is calledFeminist..

Q2193.Change of temperature, drought is due to__________

Easy
A Global Change Impact
B Pollution
C Apertion
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: A

Change of temperature, drought is due toGlobal Change Impact.

Q2194.World spins at_____

Easy
A 10°/hr
B 12°/hr
C 15°/hr
D None of these
Sentence & Error Correction PMS 2022

Correct Answer: C

World spins at15°/hr.

Q2195.Choose the synonym Retaliation

Easy
A Revenge
B Pardon
C Condonation
D None of these
Vocabulary PMS 2022

Correct Answer: A

Revenge is the correct factual response to “Choose the synonym Retaliation”.

Q2196.Complete the proverb to make the sentence meaningful. If wishes______ horses, beggars would ride

Easy
A were
B was
C have
D None of these
Idioms & Phrases PMS 2022

Correct Answer: A

Complete the proverb to make the sentence meaningful. If wisheswere horses, beggars would ride.

Q2197.She is my mother-in-law. Which punctuation mark is used in the sentence.

Easy
A Hyphen
B Exclamation
C Apostrophe
D None of these
General MCQs PMS 2022

Correct Answer: A

Hyphen is the correct factual response to “She is my mother-in-law. Which punctuation mark is used in the sentence.”.

Q2198.Complete the following sentence to make it meaningful. None of you _____done work correctly

Easy
A Has
B Have
C were
D None of these
Sentence & Error Correction PMS 2022

Correct Answer: A

Complete the following sentence to make it meaningful. None of you Hasdone work correctly.

Q2199.His________ of subject was so good that students had few doubts to raise at the end.

Easy
A Clarity
B Exposure
C Pictorisation
D None of these
Sentence & Error Correction PMS 2022

Correct Answer: B

HisExposure of subject was so good that students had few doubts to raise at the end..

Q2200.The milk needs to be heated for complete pasteurization at 161F for _____ seconds

Easy
A 25
B 15
C 20
D 30
Sentence & Error Correction PMS 2022

Correct Answer: B

The milk needs to be heated for complete pasteurization at 161F for 15 seconds.