Showing 2201–2220 of 2791

Q2201.Lce is white as coal is to ______.

Easy
A
B Black
C
D
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: B

Lce is white as coal is to Black..

Q2202.Here is to there as He is to ______.

Easy
A
B she
C
D
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: B

Here is to there as He is to she..

Q2203.Poet : Poem: Choreographer:_____.

Easy
A
B Ballet
C
D
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: B

Poet : Poem: Choreographer:Ballet..

Q2204.The antonym of yeam:

Easy
A Covel
B Hunger
C Repel
D Wish
Vocabulary PPSC 2022

Correct Answer: C

Repel is the antonym because it expresses the opposite meaning.

Q2205.This chair is inferior ___ that

Easy
A from
B to
C of
D too
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: B

This chair is inferior to that.

Q2206.The teacher spoke ____ to the students who were naughty.

Easy
A Kind
B Kindly
C Kindness
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: B

The teacher spoke Kindly to the students who were naughty..

Q2207.Change voice: Were the clothes dried on the lawn by mother?

Easy
A Did the mother dry the clothes in the lawn?
B Did the mother dried the clothes in the lawn?
C Did his mother dry the clothes in the lawn?
D Had the mother dried the clothes in the lawn?
Voice & Narration PPSC 2022

Correct Answer: A

Did the mother dry the clothes in the lawn? is the correct factual response to “Change voice: Were the clothes dried on the lawn by mother”.

Q2208.____ is a state governed as a single entity in which the central government is the supreme authority.

Easy
A Unitary State
B Bilateral State
C Confederation
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: A

Unitary State is a state governed as a single entity in which the central government is the supreme authority..

Q2209.Change voice: They greet me cheerfully every morning:

Easy
A I am greeted cheerfully by them every morning
B Every morning I was greeted cheerfully
C I am being greeted cheerfully by them every morning
D None of these
Voice & Narration PPSC 2022

Correct Answer: A

I am greeted cheerfully by them every morning is the correct factual response to “Change voice: They greet me cheerfully every morning:”.

Q2210.According to Aristotle_____is the best form of government.

Easy
A Polity
B Monarchy
C Aristocracy
D Oligarchy
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: A

According to AristotlePolityis the best form of government..

Q2211.Change voice: Movies are not watched by me?

Easy
A I donot watch movies
B I did not watch movies
C I doesnot watch movies
D None of these
Voice & Narration PPSC 2022

Correct Answer: A

I donot watch movies is the correct factual response to “Change voice: Movies are not watched by me”.

Q2212.Which is the correct sentence ?

Easy
A Sceneries of Kashmir are beautiful
B The Scenery of Kashmir is Beautiful
C The scenery of Kashmir are beautiful
D The scenery of Kashmir was beautiful
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: B

The Scenery of Kashmir is Beautiful is correct because it follows standard grammar and usage.

Q2213.Movement of earth material as a unit along a curved surface is called _______

Easy
A Slump
B Mud out
C Lava
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: A

Movement of earth material as a unit along a curved surface is called Slump.

Q2214.Sanitation is the ______ means of promoting health through prevention of human contact with the hazards of waste

Easy
A Hygienic
B Proper
C Better
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: A

Sanitation is the Hygienic means of promoting health through prevention of human contact with the hazards of waste.

Q2215.I am sick _______this idle life

Easy
A of
B off
C from
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: A

I am sick ofthis idle life.

Q2216.No body _____ you could be selfish

Easy
A But
B Only
C From
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: A

No body But you could be selfish.

Q2217.The synonym of Feasible is

Easy
A Misplacedo
B Undue
C Practicable
D None of these
Vocabulary PPSC 2022

Correct Answer: C

Practicable is the synonym because it expresses the same or closest meaning.

Q2218.The synonym of useful is

Easy
A Futile
B Practical
C Inept
D None of these
Vocabulary PPSC 2022

Correct Answer: B

Practical is the synonym because it expresses the same or closest meaning.

Q2219.Travelling from place to place is called _______

Easy
A Journeying
B Itinerant
C Vacationing
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: B

Travelling from place to place is called Itinerant.

Q2220.The antonym of Abundant is

Easy
A Plentiful
B Scarce
C Happily
D None of these
Vocabulary PPSC 2022

Correct Answer: B

Scarce is the antonym because it expresses the opposite meaning.