Showing 2201–2220 of 5927

Q2201.The prime function of accounting is to:

Easy
A Record Economic Data
B Provide the informational basis for action
C Attain non-economic goals and objectives
D Classify & record business transaction
World Economy & Finance PPSC 2020

Correct Answer: D

Q2202.Slup is:

Easy
A An economic term
B Social depression
C Political vendetta
D Transffer of criminal
World Economy & Finance PPSC 2020

Correct Answer: A

Q2203.Which of the following is a type of culture?

Easy
A Material culutre
B Non-Material culutre
C Both A and B
D None o f these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q2204.World Wide Web (WWW) was invented by:

Easy
A Robert cailliau
B Adam Osbrone
C Tim berners-Lee
D Robert.E Kahn
Inventions & Discoveries PPSC 2020

Correct Answer: C

Q2205."Cultural Relativism " was coined by:

Easy
A James Wray Miller
B PE Griffiths
C Joseph Le-doux
D Russell and Fernendez Dols
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q2206.who introduced the conflict perspective in Sociology?

Easy
A Friedrich Engels
B Ludwig Gumplowicz
C Herbert Spencer
D Karl Marx
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: D

Q2207.With which country Abraham Lincoln belonged to :

Easy
A Cuba
B America
C Russia
D None o f these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q2208."Madness and civilization" was written by :

Easy
A David D burns
B Michel Foucault
C Jonathan Kellerman
D Thomas Hale Jr
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q2209.A culture within a culture is called as:

Easy
A Mini-culutre
B Norms
C Society
D Sub-culture
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q2210.Bronze Era started from which country?

Easy
A Syria
B Egypt
C Turkey
D Yemen
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q2211.MDGs stand for

Easy
A Million Development Goals
B Millennium Development Goals
C Maximum Development Goals
D Minimum Development Goals
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q2212.UNODC (United NationOffices of Drugs and Crime ) established in:

Easy
A 1991
B 1993
C 1997
D 1999
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q2213.Noble Prize winner Anwar Sadar belonged to:

Easy
A Turkey
B Syria
C Egypt
D Palatine
Awards & Prizes PPSC 2020

Correct Answer: C

Q2214.Monsoons are names of :

Easy
A Rains
B Winds
C Climate
D Weather
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q2215.Battery was invented by:

Easy
A Volta
B Excide
C Fermi
D Maiman
Inventions & Discoveries PPSC 2020

Correct Answer: A

Q2216.Before giving up singing , Junaid Jamshed was the part of which group?

Easy
A Strings
B Vital signs
C Janoon
D Fuzon
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q2217.Which of the following agencies related to UNO was in existence before the World War II?

Easy
A WHO
B FAO
C ILO
D IMF
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: C

Q2218." The lighthouse of Alexandria " is situated in which country?

Easy
A Turkey
B Egypt
C Syria
D Jordan
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q2219.Who is investigating the Russian involvement in the USA's election 2016?

Easy
A Alexandar Bastrykin
B Nyrkov yuri mikhailovish
C Robert Mueller
D None o f these
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: C

Q2220.K2 is also known as:

Easy
A Killer mountain
B chogori
C Goodwin Austin
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C