Showing 2221–2240 of 2791

Q2221.Layout of handout defines ________

Easy
A Handout master
B Handout slave
C Handout design
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: A

Layout of handout defines Handout master.

Q2222.Ethanol extracted from sugarcane can be used in _____ as an alternative fuel for cars

Easy
A China
B Japan
C Brazil
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: C

Ethanol extracted from sugarcane can be used in Brazil as an alternative fuel for cars.

Q2223.Humans have __________ pairs of chromosomes

Easy
A 22
B 23
C 24
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: B

Humans have 23 pairs of chromosomes.

Q2224.The antonym of Courageous :

Easy
A Audacios
B Timid
C Spirited
D None of these
Vocabulary PPSC 2022

Correct Answer: B

Timid is the antonym because it expresses the opposite meaning.

Q2225.The idiom "To bury the Hatchet" means?

Easy
A To make peace
B To make a wrong decision
C To lose something important
D None of these
Idioms & Phrases PPSC 2022

Correct Answer: A

The idiom "To bury the Hatchet" means To make peace.

Q2226.The antonym of Dainty is:

Easy
A Aggressive
B Splendid
C Vigorous
D None of these
Vocabulary PPSC 2022

Correct Answer: C

Vigorous is the antonym because it expresses the opposite meaning.

Q2227.Change voice By whom are these clothes are needed :

Easy
A By whom needs these clothes
B Whom is needs these clothes
C Who needs these clothes
D None of these
Voice & Narration PPSC 2022

Correct Answer: C

Who needs these clothes is the correct factual response to “Change voice By whom are these clothes are needed :”.

Q2228.Have you applied ___________this job?

Easy
A for
B to
C at
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: A

Have you applied forthis job.

Q2229.Dream transfered _______reality by dint of hard work

Easy
A into
B in
C to
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: A

Dream transfered intoreality by dint of hard work.

Q2230.Which type of sentence contains verb and is not covered into Passive voice

Easy
A Transitive
B Intransitive
C Linking
D None of these
Grammar PPSC 2022

Correct Answer: B

Intransitive is the correct factual response to “Which type of sentence contains verb and is not covered into Passive voice”.

Q2231.What is _______ the menu today?

Easy
A on
B in
C at
D none of these
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: B

_______ the menu today is in.

Q2232.The antonym of Adept is:

Easy
A Bleak
B Wizard
C Unskilled
D None of these
Vocabulary PPSC 2022

Correct Answer: C

Unskilled is the antonym because it expresses the opposite meaning.

Q2233.Deficiency of ____causes anemia

Easy
A Calcium
B Zinc
C lodine
D Iron
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: D

Deficiency of Ironcauses anemia.

Q2234.Choose the antonym of Vague

Easy
A Known
B Clear
C Popular
D None of these
Vocabulary PPSC 2022

Correct Answer: B

Clear is the antonym because it expresses the opposite meaning.

Q2235."When in Rome, do as the___Do"

Easy
A One
B Romans
C Ones
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: B

"When in Rome, do as theRomansDo".

Q2236.Change Voice Daniel is singing a song

Easy
A A song is being singing by Daniel
B A song is sung by Daniel
C A song is being sung by Daniel
D None of these
Voice & Narration PPSC 2022

Correct Answer: C

A song is being sung by Daniel is the correct factual response to “Change Voice Daniel is singing a song”.

Q2237.Choose the correct parts of speech He is walking along the road

Easy
A Conjunction
B Adverb
C Preposition
D None of these
Prepositions & Conjunctions PPSC 2022

Correct Answer: C

Preposition is the correct factual response to “Choose the correct parts of speech He is walking along the road”.

Q2238.Her parents went to Karachi___train

Easy
A From
B To
C By
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: C

Her parents went to KarachiBytrain.

Q2239.Choose the synonym Bring Up

Easy
A Follow
B Raise
C Track
D None of these
Vocabulary PPSC 2022

Correct Answer: B

Raise is the correct factual response to “Choose the synonym Bring Up”.

Q2240.Which punctuation mark is used in this sentence He visited three countries France, US and Australia

Easy
A :
B ;
C ,
D None of these
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

: is the correct factual response to “Which punctuation mark is used in this sentence He visited three countries France, US and Australia”.