Showing 2221–2240 of 5927

Q2221.The River Thamses is located in

Easy
A England
B Scottland
C Ireland
D Finland
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: A

Q2222.Capital of Australia is ?

Easy
A Canberra
B Yerevan
C Benos Aires
D Baku
Countries, Capitals & Currencies PPSC 2020

Correct Answer: A

Q2223.Capital of Bhutan is:

Easy
A Thimphu
B Yerevan
C Buenos Aires
D Baku
Countries, Capitals & Currencies PPSC 2020

Correct Answer: A

Q2224.Which country is called "Land of Thousand Islands"?

Easy
A Malaysia
B Indonesia
C Ireland
D Finland
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q2225.Tirich Mir (peak)is located in which mountain range?

Easy
A Hidukash
B Karakorum
C Koh-e-Sufaid
D Sulaiman
International Cities & Capitals PPSC 2020

Correct Answer: A

Q2226.Capital of Cuba is

Easy
A Baku
B Yerevan
C Buenos
D Havana
Countries, Capitals & Currencies PPSC 2020

Correct Answer: D

Q2227.Boiling point of water is:

Easy
A 400c
B 210c
C 300c
D 100c
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q2228.Adult human being have bones ;

Easy
A 206
B 250
C 306
D 356
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q2229.Interferon is ?

Easy
A Carbohydrate
B Lipid
C Enzyme
D Protien
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q2230.White blood cells are also called leukocytes fight against:

Easy
A Height
B Disease
C Age
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q2231.Who was the writer of Asar-ul- Snadeed

Easy
A Sir Sayed Ahmad Khan
B Abdul Kalam Azad
C Choudhry Rehmat Ali
D Allama Iqbal
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: A

Q2232.The Novel Aangan was written by

Easy
A Khadija Mastoor
B jamila Hashmi
C Akhtar Raza Saleemi
D Idris Azad
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q2233.Dasht e Soos was written by:

Easy
A Akhtar Raza Saleemi
B Umera Ahmad
C Jamila Hashmi
D Idris Azad
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q2234.Raja Gidh was written by:

Easy
A Jamila Hashmi
B Bano Qudsia
C Akhtar Raza Saleemi
D Idris Azad
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q2235.Everyone is ignorant .............something

Easy
A of
B at
C the
D to
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q2236.Profane means:

Easy
A Realistic
B Unholy
C Pessimistic
D Adultterate
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q2237.Haughty means:

Easy
A Disdainful
B Realistic
C Affluent
D Adulterate
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q2238.A is father of B, but B is not son of A, then what is B?

Easy
A Daughter
B Nephew
C Daughter in Law
D Nephew in Law
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q2239."Jallianwala Bagh"Incident took place on:

Easy
A 23-Apr-19
B 13-May-19
C 13-Jun-19
D 13-Apr-19
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q2240.Submarine cased in 1971 war was

Easy
A PNS Ghazi
B NS Ghazi
C PPS Ghazi
D PSS Ghazi
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A