Showing 2241–2260 of 2791

Q2241.Gwadar remained under Oman's rule for ______Years?

Easy
A 55
B 75
C 175
D 174
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: A

Gwadar remained under Oman's rule for 55Years.

Q2242.Functional Dependencies are the types of constraints that are based on ____

Easy
A Key
B Key revisited
C Superset Key
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: A

Functional Dependencies are the types of constraints that are based on Key.

Q2243.Car batteries uses___ that reacts with lead plates to generate electricity

Easy
A Sulphuric Acid
B Nitric Acid
C Hydrochloric Acid
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: A

Car batteries usesSulphuric Acid that reacts with lead plates to generate electricity.

Q2244.In the atmosphere if the temperature is low then the pressure is ___

Easy
A Low
B High
C Normal
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: B

In the atmosphere if the temperature is low then the pressure is High.

Q2245.One of the following words means " A person who causes trouble "

Easy
A Oblivious
B Nuisance
C Traditional
D None of these
Vocabulary PPSC 2022

Correct Answer: B

Nuisance is the correct factual response to “One of the following words means " A person who causes trouble "”.

Q2246.He has been suffering from fever___ the last three days?

Easy
A For
B About
C Sinnce
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: D

He has been suffering from feverNone of these the last three days.

Q2247.Choose the synonym of underlined word: Thief's shifty eyed betrayed his guilt.

Easy
A Crafty
B Wily
C Deceitful
D None of these
Vocabulary PPSC 2022

Correct Answer: C

Deceitful is the synonym because it expresses the same or closest meaning.

Q2248.Choose the antonym of: Sacrilegious

Easy
A Pious
B Profane
C Impious
D None of these
Vocabulary PPSC 2022

Correct Answer: A

Pious is the antonym because it expresses the opposite meaning.

Q2249.The principal will preside _______ the function.

Easy
A Over
B From
C With
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: A

The principal will preside Over the function..

Q2250.Choose the antonym of Laborious

Easy
A Diligent
B Lazy
C Frivolity
D None of these
Vocabulary PPSC 2022

Correct Answer: B

Lazy is the antonym because it expresses the opposite meaning.

Q2251.Choose the antonym of: Wrath

Easy
A Solace
B Peace
C Delight
D None of these
Vocabulary PPSC 2022

Correct Answer: C

Delight is the antonym because it expresses the opposite meaning.

Q2252.A person who can neither read nor write is:

Easy
A Literate
B Illiterate
C Garrulous
D None of these
Vocabulary PPSC 2022

Correct Answer: B

Illiterate is the correct factual response to “A person who can neither read nor write is:”.

Q2253.Guess the closest possible meanings of the given idiom from the options given below: A pipe dream

Easy
A A nightmare
B day dream
C An unending dream
D A hope or plan that will never come true
Idioms & Phrases PPSC 2022

Correct Answer: D

A hope or plan that will never come true is the correct factual response to “Guess the closest possible meanings of the given idiom from the options given below: A pipe dream”.

Q2254.A person who has unusual habits is called:

Easy
A Eccentric
B Misogynist
C Misogamist
D None of these
Vocabulary PPSC 2022

Correct Answer: A

Eccentric is the correct factual response to “A person who has unusual habits is called:”.

Q2255.Military courts had been established to deal with the cases related to terrorism under ______ ammendment.

Easy
A 19th
B 20th
C 21st
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: C

Military courts had been established to deal with the cases related to terrorism under 21st ammendment..

Q2256.Indus river originate from _______.

Easy
A India
B China
C Tibet
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: C

Indus river originate from Tibet..

Q2257.Antonym of Gumption is _______

Easy
A Apathy
B Nerve
C Initiative
D None of these
Vocabulary PPSC 2022

Correct Answer: A

Apathy is the antonym because it expresses the opposite meaning.

Q2258.The ______ we investigate the _____ apparent that he was guilty .

Easy
A further/ most
B farthest/ more
C farthest/ most
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: A

The further/ most we investigate the _____ apparent that he was guilty..

Q2259.Five people have joined the job and seven ______

Easy
A resigned
B have resigned
C resign
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: B

Five people have joined the job and seven have resigned.

Q2260.Idiom \" As the crow flies \" means :_______

Easy
A Indirect way
B Directly
C Impossible task
D None of these
Idioms & Phrases PPSC 2022

Correct Answer: B

Idiom \" As the crow flies \" means :Directly.