Showing 2241–2260 of 5927

Q2241.Charter of Democracy was signed between Nawaz Shareef and Benazir was in

Easy
A Abu Dhabi
B Tehran
C London
D Jeddah
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q2242.Abu Jahil was killed in the battle of

Easy
A Badr
B Hunain
C Uhad
D Khandaq
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q2243.When 1956 constitution was Presented in Assembly?

Easy
A 29-February-1956
B 29February1957
C 29February1958
D 29February1959
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q2244.1935 elections were held in how many provinces

Easy
A 12
B 11
C 13
D 14
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q2245.Number of Senators from each province are:

Easy
A 29
B 26
C 28
D 23
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q2246.Deficit Financing means:

Easy
A Profiting Exceeds revenues
B losing Exceeds revenues
C Spending exceeds Revenues
D None of the above
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q2247.Ping pong is a new name of which sport?

Easy
A Yachting
B Volleyball
C Table tennis
D Rowing
Sports GK PPSC 2020

Correct Answer: C

Q2248.The fastest test hundred was scored by :

Easy
A Brendon McCullum
B Shane Warne
C Steve Waugh
D Sunill Gavaskar
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: A

Q2249.The Headmaster of Food and Agriculture Organization(FAO)is located in:

Easy
A Brussels
B Berlin
C Rome
D Washington
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: C

Q2250.Brebers,or Amazigh,are an ethnic group of several nations mostly inhabitant of

Easy
A Australia
B North America
C South Africa
D North Africa
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q2251.Which from the following Countries is not the member of BRICS?

Easy
A South Africa
B India
C China
D Belgium
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q2252.Akbar born in Umer Kot in ?

Easy
A 1546
B 1646
C 1745
D 1542
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q2253.The Old name of Chennai is:

Easy
A Taranga
B Hyderabad
C Madras
D Jaypur
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q2254.Shafqat Amanat Ali band name is:

Easy
A Fuzon
B Ruzon
C Zuzon
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q2255.Saudi Arabia Crown Prince is:

Easy
A Muhammad bin Salman
B Sheikh Mohammad bin Zayed bin Sultan Al-Nahyan
C Qaboos bin Said Al Said
D None of above
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q2256.Butterfly stroke in

Easy
A Swimming
B Metamorphosis
C Sleeping
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q2257.Moenjodaro means:

Easy
A Civilized City
B Beautiful Gardens
C Mound of the Dead
D Civilization
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q2258.Tourmaline is classified as a semi-precious stone and the gemstone can be found in:

Easy
A Gilgit
B Chitral
C Swat
D Murree
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q2259.Abdul Sattar Edhi was born in:

Easy
A Bantva,Nepal
B Bantva,Bangladesh
C Bantva,Iran
D Bantva,India
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q2260.Arch of Janus is located in Country :

Easy
A Italy
B Morocco
C Nepal
D Nepal North America
International Cities & Capitals PPSC 2020

Correct Answer: A