Showing 2261–2280 of 5927

Q2261.The last king of afghanistan was ?

Easy
A Aman ullah KHan
B Sardar Daud Khan
C Habib ullah Khan
D Muhammad Zahir Shah
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q2262.According to OAG the world busiest road is:

Easy
A Ontario Highway
B German autobahns
C Yungas Road
D Katy Freeway
Transport & Communication PPSC 2020

Correct Answer: A

Q2263.Montreal is a city of country:

Easy
A Australia
B Canada
C South Africa
D Germany
International Cities & Capitals PPSC 2020

Correct Answer: B

Q2264.The old name of Japan was:

Easy
A Tripoli
B Montgomery
C Nippon
D Angora
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q2265.Mirza Ghalib was born in:

Easy
A Agra
B Delhi
C Gujrat
D Agra
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q2266.Which UN body deals with Population problems ?

Easy
A UNFPA
B UNICEF
C UNESCO
D UNDP
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: A

Q2267.Alma mater mean

Easy
A House
B College
C Hospital
D Parliament
World Politics & Government PPSC 2020

Correct Answer: B

Q2268.Nili Ravi is breed of

Easy
A Camel
B Goat
C Buffalo
D Sheep
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q2269.Who Wrote' Hard Times' and A tale of two Cities ?

Easy
A John Milton
B Charles Dickens
C John Webster
D Daniel Defoe
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: B

Q2270.Arms and the Man was written by :

Easy
A GB Shaw
B Umera Ahmad
C Akhtar Raza Saleemi
D Idris Azad
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q2271.Faiz Ahmed Faiz was awarded the Lenin Peace Prize in :

Easy
A 1962
B 1972
C 1982
D 1992
Awards & Prizes PPSC 2020

Correct Answer: A

Q2272.Turkey syria lebanon and israel share common border with

Easy
A Blcak sea
B Sea of Azov
C Mediterranean Sea
D Arabian Sea
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q2273.What is the name of Capital of Panama?

Easy
A Panama City
B Canada
C France
D Mexico
Countries, Capitals & Currencies PPSC 2020

Correct Answer: A

Q2274."Montreal" is a famous city of :

Easy
A Canada
B Austraila
C France
D Mexico
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q2275.Angkor Wat is a temple complex in?

Easy
A Vietnam
B laos
C Cambodia
D Thailand
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q2276.Which is the world's largest Landlocked country?

Easy
A Tajiikstan
B Kyrgyzstan
C Kazzkhstan
D None of these
World Records & Firsts PPSC 2020

Correct Answer: C

Q2277.Which is following is the world's largest inland water body?

Easy
A Aral sea
B Caspian Sea
C Black Sea
D Sea of azov
World Records & Firsts PPSC 2020

Correct Answer: B

Q2278.1 nibble contains :

Easy
A 4 bits
B 6 bits
C 8 bits
D 16 bits
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q2279.Which short cut key is used to update selected field?

Easy
A F9
B F6
C F9
D F10
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q2280.Thickness of a line is changed in:

Easy
A Shape style
B line Thickness
C Thickness Style
D Shape Line Thickness
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A