Showing 2281–2300 of 5927

Q2281.ICs were used in:

Easy
A Third Generation
B Fourth Generation
C Second Generation
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q2282.Dead plants on the surface of water and oxygen depletion of the water body is called:

Easy
A Deoxygenation
B De-Nitrogenization
C Eutrophication
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q2283.Choose the voice people speak English all over the world .

Easy
A English is spoken by the people all over the world
B English has been spoken by the people all over the world
C English is spoken all over the world by the poeple
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q2284."Amicus Curae" measn

Easy
A Assistant of Court
B Friend of Defendant
C A Friend of Court
D Defender of Assused
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q2285."JARGON" means:

Easy
A Rudimentry
B Extranious
C Terminology
D Gibberish
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q2286." To smell a Rat" means:

Easy
A To smell something bad
B To detect something wrong
C Line thickness
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q2287.X and Y can do a piece of work in 20 days and 12 days respectively. X started the work alone and then after 4 days Y joined him till the completion of the work. How long did the work last?

Easy
A 6 days
B 10 days
C 15days
D 20 days
Important Dates & Events PPSC 2020

Correct Answer: B

Q2288.Sakhalin island Dispute involves which of the two countries?

Easy
A Russia and Japan
B Japan and north korea
C Russia and china
D China and vietnam
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q2289.G-7 is called group of countries having advanced economics It includes which of the following country?

Easy
A China
B india
C Turkey
D Italy
World Economy & Finance PPSC 2020

Correct Answer: D

Q2290.Head Sulemanki is on which of the following rivers?

Easy
A River Ravi
B River Jhelum
C River Sutlej
D River chenab
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q2291.Durand line a single page agreement was signed in:

Easy
A 1890
B 1891
C 1892
D 1893
International Treaties & Agreements PPSC 2020

Correct Answer: D

Q2292.Quit India Movement was launched by Gandhi in:

Easy
A 1919
B 1928
C 1940
D 1942
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q2293.First mysore War was fought between :

Easy
A The English and Tipu Sultan
B The English and Haider Ali
C The English and the mughals
D The Mughals an The Suri's
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q2294.When did Bangladesh release Prisoners of 1971 war?

Easy
A 1972
B 1973
C 1974
D 1975
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q2295.If A is to the south of B and C is to the east of B. In Which direction is A with respect to C?

Easy
A North-East
B North-west
C South-west
D South-chenab
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q2296.Who was the first women in space?

Easy
A VelentinaTersehkova
B Jerrie Cobb
C Cady Coleman
D Peggy whitson
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: A

Q2297.MTCE stand for?

Easy
A Missile Technology control Regime
B Missile Triple Category Rationlization
C Multiple Technology controle Regime
D Missile Technology control Regulation
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q2298.A mumy was discovered near Iranian capital was of:

Easy
A Raza Shah Pehlvi
B Ahmad Shah qajar
C Muzaffar-ud- Din
D None of these
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: A

Q2299."A Brief History of the Time" is written by:

Easy
A Stephen King
B Stephen Hawking
C Yuval Harai
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q2300.How many time to hand of a clock coincide in a day?

Easy
A 11
B 22
C 32
D 42
Important Dates & Events PPSC 2020

Correct Answer: B