Showing 2301–2320 of 2791

Q2301.Choose the most appropriate conjunction to fill in the following sentence. __________he worked hard enough, he couldn't pass the exam.

Easy
A Even
B In case
C So
D Although
Prepositions & Conjunctions PPSC 2022

Correct Answer: D

Choose the most appropriate conjunction to fill in the following sentence. Althoughhe worked hard enough, he couldn't pass the exam..

Q2302.Choose the synonym of: ACCEDE

Easy
A fail
B C ompromise
C Correct
D Consent
Vocabulary PPSC 2022

Correct Answer: D

Consent is the synonym because it expresses the same or closest meaning.

Q2303.Choose the synonym of : ITERATE

Easy
A Unsettled
B Repeat
C Impoverish
D Announce
Vocabulary PPSC 2022

Correct Answer: B

Repeat is the synonym because it expresses the same or closest meaning.

Q2304.Select the correct sentence.

Easy
A Tho teacher beat me by a 'stick.
B Tho teacher beats me by a stick.
C The teacher beat me the stick.
D The teacher beat me with a stick.
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: D

The teacher beat me with a stick. is correct because it follows standard grammar and usage.

Q2305.Fill in the blank so as to match the sentence complete and meaningful. Spot it. The thieves broke _____ the house and brokeopen the safe.

Easy
A in
B open
C out
D into
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: D

Fill in the into so as to match the sentence complete and meaningful. Spot it. The thieves broke _____ the house and brokeopen the safe..

Q2306.Choose the correct sentence This cloth is more superior than that

Easy
A This cloth is more superior than that
B This cloth is superior than that
C This cloth is more superior to that
D This cloth is superior to that
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: D

This cloth is superior to that is correct because it follows standard grammar and usage.

Q2307.Choose the antonym of: DANK

Easy
A Clammy
B Droop
C Muggy
D Dry
Vocabulary PPSC 2022

Correct Answer: D

Dry is the antonym because it expresses the opposite meaning.

Q2308.Pick out the correct sentence from the given options

Easy
A He reads Dawn.
B He is reads Dawn.
C He reads the Dawn.
D He should reads Dawn.
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: C

He reads the Dawn. is correct because it follows standard grammar and usage.

Q2309.Select the correct sentence

Easy
A Do not seize my hand so tightly.
B Do not pat my hand so tightly.
C Do not grab my hand so tightly.
D Do not hold my hand so tightly.
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: D

Do not hold my hand so tightly. is correct because it follows standard grammar and usage.

Q2310.Choose appropriate prepositions to complete the sentence from the given options. He depended ____ their meeting him ____the railway station.

Easy
A for/at
B on/at
C at/at
D at/on
Prepositions & Conjunctions PPSC 2022

Correct Answer: B

Choose appropriate prepositions to complete the sentence from the given options. He depended on/at their meeting him ____the railway station..

Q2311.Choose the Antonym of: FACSIMILE

Easy
A Reproduction
B Sincere
C Original
D Engineered
Vocabulary PPSC 2022

Correct Answer: C

Original is the antonym because it expresses the opposite meaning.

Q2312.Choose the Synonym of : ABBREVIATION

Easy
A Short form
B Long form
C Medium form
D Para phrase
Vocabulary PPSC 2022

Correct Answer: A

Short form is the synonym because it expresses the same or closest meaning.

Q2313.Choose the Antonym of: INDOLENT

Easy
A Clumsy
B Obese
C Diligent
D Low
Vocabulary PPSC 2022

Correct Answer: C

Diligent is the antonym because it expresses the opposite meaning.

Q2314.choose the sentence with correct use of punctuation marks.

Easy
A I never want to see you again, she screamed
B I never want to see you, again", she screamed
C "I never want to see you, again!", she screamed
D "I never want to see you again", she screamed
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

"I never want to see you, again!", she screamed is the correct factual response to “choose the sentence with correct use of punctuation marks.”.

Q2315.Pick out the most effective word from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete These essays are intellectually ------------and represent various levels of complexity

Easy
A Superior
B Revealing
C Modern
D Demanding
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Pick out the most effective word from the given words to fill in the Superior to make the sentence meaningfully complete These essays are intellectually ------------and represent various levels of complexity.

Q2316.Pick out the most effective word from the given words to fill in the blanks to make the sentence meaningfully complete A solution may not be in sight, but the important thing was to get a --------between them started .

Easy
A conflict
B Debate
C Dialogue
D Conversation
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: C

Dialogue is the correct factual response to “Pick out the most effective word from the given words to fill in the blanks to make the sentence meaningfully complete A solution may not be in sight, but the important thing was to get a --------between them started.”.

Q2317.Pick out the sentence with correct use of punctuation marks.

Easy
A Asif and Ali, the business partners, were meeting for their new project.
B Asif, and Ali, the business partners were meeting for their new project.
C Asif and Ali the busniess partners, were meeting for their new project.
D Asif and Ali the business partners were meeting for their new project.
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Asif and Ali, the business partners, were meeting for their new project. is the correct factual response to “Pick out the sentence with correct use of punctuation marks.”.

Q2318.Find out appropriate phrasal verb: My information does not ________ the report which has just been presented.

Easy
A Accord to
B Accord in
C accord with
D Accord from
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: C

Find out appropriate phrasal verb: My information does not accord with the report which has just been presented..

Q2319.Give the meaning of idiom : To was one's dirty linen in public

Easy
A To criticize one's nature in public
B To quarrel in the open
C To do some ugly work in public
D To discuss dirty and scandalous matters of personal nature in the presence of strangers
Idioms & Phrases PPSC 2022

Correct Answer: D

To discuss dirty and scandalous matters of personal nature in the presence of strangers is the correct factual response to “Give the meaning of idiom : To was one's dirty linen in public”.

Q2320.Find out appropriate phrasal verb. Whether I pay or my wife pays ________ the same thing .

Easy
A Amounts to
B amounts in
C Amounts into
D Amounts for
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: A

Find out appropriate phrasal verb. Whether I pay or my wife pays Amounts to the same thing..