Showing 2301–2320 of 5927

Q2301.slot:

Easy
A An economic term
B Social depression
C Political vendetta
D Transffer of criminal
World Economy & Finance PPSC 2020

Correct Answer: B

Q2302.Meister Eckhart was :

Easy
A An italian Preacher
B A German Theologian
C A Greek Philosopher
D A Chinese Freedom Fighter
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: B

Q2303.Brahma Samaj was founded in :

Easy
A 1820
B 1828
C 1832
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q2304.Heart attack is caused due to:

Easy
A Blood sugar
B Cholesterol
C Blood protein
D Vibro Comma
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q2305.When did Gandhi renounce his membership of Congress?

Easy
A 1934
B 1935
C 1933
D 1932
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q2306.When a person killed by his borther is callled as:

Easy
A Homicide
B Matricide
C patricide
D Fratricide
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q2307.Which state of india was struck by lightning more than 36,000 times in 13 hours?

Easy
A Uttar pardesh
B Central pardesh
C Maharashtra
D Andhra pardesh
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q2308.Which instrument is used to measure height of aircraft above ground:

Easy
A Altimeter
B Hydrometer
C Tachometer
D Altitude Meter
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q2309.Rafeal Nadal is a famous player of which sport?

Easy
A Table tennis
B Lawn Tennis
C Football
D Rugby
Sports GK PPSC 2020

Correct Answer: D

Q2310.Jamiah-Al- Azhar is a university is located in:

Easy
A Jeddah
B Ryadh
C Damscus
D Cairo
International Cities & Capitals PPSC 2020

Correct Answer: A

Q2311.The Term PVC stand for:

Easy
A Poly Vinyl chlorine
B Poly Vinyl chloride
C Repto Vinyl Chlorine
D Pepto Vinyl Chloroform
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q2312." INTER ALIA" means

Easy
A In additon to
B between th lines
C Among other things
D Apart from someone
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q2313.which blood group among the following is a universal donor?

Easy
A AB+ve
B O-ve
C o+ve
D B+ve
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q2314.Who initiated the Silk Letter Movement (Resmi Rumaal Tehreek) ?

Easy
A Mehmood-ul- Hassan
B Fakhar-u-Din Niazmi
C Maulana Zafar Ali
D shabeer Ahmad Usmani
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: A

Q2315.A is the mother of B and C,D is the husband of C . What is relation of A to D

Easy
A Sister
B aunt
C mother
D Mother in law
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q2316.Dokhalm standoff was between which of the two countries?

Easy
A India and Bangladesh
B China & Bhutan
C India and nepal
D Bhuttan and Nepal
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q2317.The word 'security' is derived from which language?

Medium
A Greek
B Latin
C Arabic
D French
Important Dates & Events FPSC 2026

Correct Answer: B

Derived from Latin 'securitas', meaning freedom from care (FPSC 2025).

Q2318.The historic 'Magna Carta' was signed in which CE year?

Medium
A 1066
B 1215
C 1492
D 1789
World History FPSC 2026

Correct Answer: B

Signed by King John of England on June 15, 1215 (FPSC 2026).

Q2319.The Currency of Turkey is:

Medium
A Lira
B Dinar
C Dirham
D Euro
Countries, Capitals & Currencies FPSC 2026

Correct Answer: A

The Turkish Lira is the official currency of Turkey (FPSC 2025).

Q2320.The first country to land a spacecraft on the south pole of the Moon was:

Medium
A USA
B Russia
C China
D India
Space & Astronomy GK FPSC 2026

Correct Answer: D

India's Chandrayaan-3 successfully landed on the lunar south pole in August 2023 (FPSC 2025).