Showing 2321–2340 of 2791

Q2321.Select the sentence with correct use of punctuation marks

Easy
A Mr. Hubert the old man remembered, understood and flushed with anger.
B Mr. Hubert, the old man, remembered, understood and flushed with anger.
C Mr. Hubert, the old man remembered understood and flushed with anger.
D Mr. Hubert, the old man remembered, understood and flushed with anger.
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: B

Mr. Hubert, the old man, remembered, understood and flushed with anger. is the correct factual response to “Select the sentence with correct use of punctuation marks”.

Q2322.Give the meaning of idiom: To throw down the glove

Easy
A To resort to wrong tactics
B To give a challenge
C To accept defeat
D To reject the prize
Idioms & Phrases PPSC 2022

Correct Answer: B

To give a challenge is the correct factual response to “Give the meaning of idiom: To throw down the glove”.

Q2323.Select the meaning of idiom between double quotes from the given options: He didn't bat an eye " means the same as ______

Easy
A He didn't see
B He was't happy
C He didn't show surprize
D None of these
Idioms & Phrases PPSC 2022

Correct Answer: C

Select the meaning of idiom between double quotes from the given options: He didn't bat an eye " means the same as He didn't show surprize.

Q2324.Select the meaning of idiom between double quotes from the given options. To "jump on the bandwagon " means to _______

Easy
A Continue
B Rest
C Join in
D None of these
Idioms & Phrases PPSC 2022

Correct Answer: C

Select the meaning of idiom between double quotes from the given options. To "jump on the bandwagon " means to Join in.

Q2325.Pick out the most effective word from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete. His interest in the study of human behavior is indeed very __________.

Easy
A Strong
B Large
C Broad
D Deep
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: C

Pick out the most effective word from the given words to fill in the Broad to make the sentence meaningfully complete. His interest in the study of human behavior is indeed very __________..

Q2326.Choose the correct sentence You had better looked for some other Options.

Easy
A You had better looked for some other options.
B You had better looking for some other options.
C You had better looked to some other options.
D You had better look for some other options.
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: D

You had better look for some other options. is correct because it follows standard grammar and usage.

Q2327.Pick out the most effective word from the given words to fill In the blank to make the sentence meaningfully complete. He -----for Lahore without meeting me

Easy
A Left
B Had left
C Have left
D Leaves
General MCQs PPSC 2022

Correct Answer: A

Pick out the most effective word from the given words to fill In the Left to make the sentence meaningfully complete. He -----for Lahore without meeting me.

Q2328.Select the correct sentence My next door neighbor is------dentist and his wife is -------architect.

Easy
A Will, fail
B fail
C a, an
D a, the
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: C

A, an is correct because it follows standard grammar and usage.

Q2329.Choose the antonym of abolish

Easy
A Repeal
B Eliminate
C Conserve
D Negate
Vocabulary PPSC 2022

Correct Answer: C

Conserve is the antonym because it expresses the opposite meaning.

Q2330.Choose the antonym of: He is ashamed ----- his misconduct

Easy
A With
B of
C By
D Around
Vocabulary PPSC 2022

Correct Answer: B

Of is the antonym because it expresses the opposite meaning.

Q2331.Fill in the blank so as to match the sentence complete and meaningful. He jumped ______ the river.

Easy
A In
B into
C on
D over
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: B

Fill in the into so as to match the sentence complete and meaningful. He jumped ______ the river..

Q2332.Choose the synonym Dampen

Easy
A Dry
B Censure
C Depress
D Debonair
Vocabulary PPSC 2022

Correct Answer: C

Depress is the correct factual response to “Choose the synonym Dampen”.

Q2333.Choose the correct antonym for : Pulchritudinous

Easy
A Pacifist
B Rare
C Smooth
D Unsightly
Vocabulary PPSC 2022

Correct Answer: D

Unsightly is the correct factual response to “Choose the correct antonym for : Pulchritudinous”.

Q2334.Change the voice of the following sentence: The police is looking into the matter.

Easy
A Who is the police who IS looking• into the matter?
B Look into the matter. police
C The matter is being looked Into by the police
D By which police the matter is being looked into?
Voice & Narration PPSC 2022

Correct Answer: C

The matter is being looked Into by the police is the correct factual response to “Change the voice of the following sentence: The police is looking into the matter.”.

Q2335.Fill in the blank so as to match the sentence complete and meaningful. He jumped _____my offer

Easy
A at
B on
C to
D over
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: A

Fill in the at so as to match the sentence complete and meaningful. He jumped _____my offer.

Q2336.Choose the right option to complete the indirect narration of the direct speech given in quotation marks: 'What are you talking about?"

Easy
A am i talking about
B I was talking about
C he is talking about
D was he talking about
Voice & Narration PPSC 2022

Correct Answer: B

I was talking about is the correct factual response to “Choose the right option to complete the indirect narration of the direct speech given in quotation marks: 'What are you talking about?"”.

Q2337.Find out the word followed by the appropriate preposition and fill in the blank space. The eagle swooped and ____a sleeping lizard

Easy
A Carried up
B carried down
C carried off
D carried in
Prepositions & Conjunctions PPSC 2022

Correct Answer: C

Find out the word followed by the appropriate preposition and fill in the carried off space. The eagle swooped and ____a sleeping lizard.

Q2338.Choose the synonym; DEVOID

Easy
A Replete
B Faithless
C Hopeless
D Bereft
Vocabulary PPSC 2022

Correct Answer: D

Bereft is the correct factual response to “Choose the synonym; DEVOID”.

Q2339.Choose the antonym of BARREN

Easy
A Radiant
B Fertile
C Intellectual
D Adroit
Vocabulary PPSC 2022

Correct Answer: B

Fertile is the antonym because it expresses the opposite meaning.

Q2340.Choose the best antonym: VALIANT

Easy
A Diffident
B Vivacious
C Intellectual
D Adroit
Vocabulary PPSC 2022

Correct Answer: A

Diffident is the correct factual response to “Choose the best antonym: VALIANT”.