Showing 2341–2360 of 2791

Q2341.Choose the correct article/subject-verb agreement from the given options: ______opportunities you have got should not be missed.

Easy
A An
B The
C A
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: A

Choose the correct article/subject-verb agreement from the given options: Anopportunities you have got should not be missed..

Q2342.Choose the synonym PESSIMIST

Easy
A Cynic
B Terrible
C Arrogant
D Immoral
Vocabulary PPSC 2022

Correct Answer: A

Cynic is the correct factual response to “Choose the synonym PESSIMIST”.

Q2343.Choose the correct antonym: EARNEST

Easy
A Cheap
B Frivolous
C Release
D Civilized
Vocabulary PPSC 2022

Correct Answer: B

Frivolous is the correct factual response to “Choose the correct antonym: EARNEST”.

Q2344.Choose the best synonym : INSOLENT

Easy
A Disrespectful
B Doubtful
C Daring
D Deny
Vocabulary PPSC 2022

Correct Answer: A

Disrespectful is the correct factual response to “Choose the best synonym : INSOLENT”.

Q2345.You cannot prevent people ____talking ____ such serious matter

Easy
A by/over
B from/about
C from/with
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: B

You cannot prevent people from/abouttalking ____ such serious matter.

Q2346.____Moon has no ____ light. It is bright because ____ Sun shines on it.

Easy
A The/-/ the
B the/a/the
C -/-/the
D the/the/the
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: A

The/-/ theMoon has no ____ light. It is bright because ____ Sun shines on it..

Q2347.Choose the antonym: Fickle

Easy
A Spotless
B Industrious
C Welcome
D Loyal
Vocabulary PPSC 2022

Correct Answer: D

Loyal is the correct factual response to “Choose the antonym: Fickle”.

Q2348.Choose the option displaying the correct spelling of the word: _________ experiments are being conducted in Rome. Paris and London.

Easy
A Paralel
B Perallel
C Parallel
D Perralel
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: C

Choose the option displaying the correct spelling of the word: Parallel experiments are being conducted in Rome. Paris and London..

Q2349.Choose the best antonym. WRATH

Easy
A Delight
B Rage
C Anger
D Anvy
Vocabulary PPSC 2022

Correct Answer: A

Delight is the correct factual response to “Choose the best antonym. WRATH”.

Q2350.Choose the correct article from the given options____ organisation, I told you about helps ____elderly

Easy
A An/an
B The/an
C An/the
D The/the
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: D

Choose the correct article from the given optionsThe/the organisation, I told you about helps ____elderly.

Q2351.Fill In the blank so as to match the sentence complete and meaningful. Spot it It's imperative that you study work abroad ______ strengthen your listening and speaking skills.

Easy
A Whereas
B so as to
C as long as
D unless
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: B

Fill In the so as to so as to match the sentence complete and meaningful. Spot it It's imperative that you study work abroad ______ strengthen your listening and speaking skills..

Q2352.Choose the correct synonym of Aficionado

Easy
A Novice
B Rival
C Devotee
D Agent
Vocabulary PPSC 2022

Correct Answer: C

Devotee is the synonym because it expresses the same or closest meaning.

Q2353.Choose the correct antonym of DEMUR

Easy
A Dissent
B Accept
C Boisterous
D None of these
Vocabulary PPSC 2022

Correct Answer: B

Accept is the antonym because it expresses the opposite meaning.

Q2354.Choose the option displaying the correct spelling of the word. I managed to work for two hours without _____

Easy
A Interuption
B Interruption
C Intrupption
D Interuption
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: B

Choose the option displaying the correct spelling of the word. I managed to work for two hours without Interruption.

Q2355.The first Mughul emperor Babar's tomb is situated in ______.

Easy
A Lahore
B Delhi
C Kabul
D Agra
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: C

The first Mughul emperor Babar's tomb is situated in Kabul..

Q2356.The ______ option is used to show a specific row or column on every printed page.

Easy
A Print Layout
B Print Title
C Print view
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: B

The Print Title option is used to show a specific row or column on every printed page..

Q2357.Water and salt are produced by reaction of an acid and _____.

Easy
A Aqueous solutions
B Base
C Hydroxides
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: B

Water and salt are produced by reaction of an acid and Base..

Q2358.When the temperature increases, resistance decreases in _______.

Easy
A Metals
B Insulator
C Semi-Conductor
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: C

When the temperature increases, resistance decreases in Semi-Conductor..

Q2359.Imam-e-Dar-ul-Hijrat was a title of __

Easy
A Imam Ahmad RA
B Imam Malik RA
C Imam Shafi RA
D None of these
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: B

Imam-e-Dar-ul-Hijrat was a title of Imam Malik RA.

Q2360.Allama Muhammad Iqbal delivered his famous Allahabad address in _____.

Easy
A 1928
B 1929
C 1930
D 1931
Sentence & Error Correction PPSC 2022

Correct Answer: C

Allama Muhammad Iqbal delivered his famous Allahabad address in 1930..