Showing 2341–2360 of 5927

Q2341.Which law ensures no racism or caste discrimination in all law formations?

Easy
A Floyed George reforms
B Police reforms
C Martin Luther king Jr. Reforms
D none of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q2342.What is the national sport of the USA?

Easy
A Table Tennis
B Hockey
C Baseball
D Cricket
Sports GK PPSC 2025

Correct Answer: C

Q2343.Which international organization is dealing with crime, and corruption?

Easy
A IMF
B AUNHCR
C World Bank
D UNODC
International Organizations PPSC 2025

Correct Answer: D

Q2344.Which is the best conductor of heat?

Easy
A Silver
B Copper
C Glass
D Water
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2345.Who was the first Governor of East Bengal after the partition?

Easy
A Khawaja Nazimuddin
B Noor ul Amin
C A.K Fazaul Haq
D Frederick Bourne
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: D

Q2346."Were he alive, he will not accept this." The underlined part is

Easy
A Conditional Clause
B Dependent Clause
C Independent Clause
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q2347.Which Doab is between Ravi and Chenab River?

Easy
A Sindh Sagar
B Bari Doab
C Chaj Doab
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: D

Q2348.Lightweight pebbles on a river bed are moved by?

Easy
A Dissolving
B Rolling only
C Bouncing only
D Both rolling and bouncing
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: D

Q2349.John Dalton gave which theory?

Easy
A Germ Theory
B Theory of Relativity
C Theory of Evolution
D Atomic Theory
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: D

Q2350.The quality of a screen depends upon?

Easy
A Brand
B Size
C Brightness
D Resolution
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: D

Q2351.To set a register or counter to the all zero state is?

Easy
A Release
B Return
C Remote
D Reset
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: D

Q2352.AND, NAND and OR are basically?

Easy
A Processing Units
B Arithmetic Operators
C Logical Gates
D Storage Devices
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q2353.Bit is stands for?

Easy
A Binary Digit
B Basic Input Terminal
C Binary Information Transfer
D Binary Digit
Symbols, Nicknames & Abbreviations PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2354.Which is the extension of Power Point?

Easy
A .pdf
B .xls
C .docx
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: D

Q2355.A diagram showing the program flow is?

Easy
A Graph
B Algorithm
C Flowchart
D Pseudocode
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q2356.Webcam is an?

Easy
A Storage
B Output
C Input
D Processing
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q2357.Which key is used to delete the character from the left of the cursor?

Easy
A Insert
B Delete
C Backspace
D Escape
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q2358.Long-term temperature and weather patherns are due to?

Easy
A Atmospheric Pressure
B Weather
C Season
D Climate
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: D

Q2359.Which of the following is a renewable so energy?

Easy
A Tidal
B Wind
C Solar
D All of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q2360.Phase of the moon when all sunlight p earth and the moon becomes invisible?

Easy
A new moon
B Full Moon
C Half Moon
D Crescent Moon
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A