Showing 2361–2380 of 5927

Q2361.Microscopic organisms were discovered by?

Easy
A Zacharias Janssen
B Galileo
C Antonie van Leeuwenhoek
D Robert Hooke
International Organizations PPSC 2025

Correct Answer: C

Q2362.The outer most layer of the earth is?

Easy
A Core
B Mantle
C Crust
D Lithosphere
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q2363.The study of parasites, the relationships is called?

Easy
A Parasitology
B Pathology
C virology
D bacteriology
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2364."He got angry and hang up" what does "Hang up" mean?

Easy
A To wait
B To continue walking
C To get excited
D To disconnect
International Organizations PPSC 2025

Correct Answer: D

Q2365.A complex sentence consists of at least how many clauses?

Easy
A 4
B 1
C 2
D 3
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q2366.Which city is famous for the production of marble?

Easy
A Lahore
B Quetta
C Karachi
D Swat (Mingora)
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: D

Q2367.Bogra Formula was given in which year?

Easy
A 1955
B 1951
C 1953
D 1954
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q2368.Congress reaction to the August Offer 1940 was?

Easy
A Ignored
B Accepted
C Opposed
D Partially Accepted
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q2369.Muhammad Bin Tughlaq made which city his capital?

Easy
A Lahore
B Delhi
C Daulatabad
D Agra
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q2370.Nawa-e-Waqt was started as?

Easy
A Monthly
B Daily
C Weekly
D Fortnightly
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: D

Q2371.Rowlatt Act was given in which year?

Easy
A 1919
B 1917
C 1920
D 1918
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2372.The economy based on the principle of Environment is?

Easy
A Sharing Economy
B Circular Economy
C Green Economy
D Blue Economy
World Economy & Finance PPSC 2025

Correct Answer: C

Q2373.Suez Canal connects which two seas?

Easy
A Mediterranean Sea and Black Sea
B Mediterranean Sea and Red Sea
C Arabian Sea and Persian Gulf
D Red Sea and Arabian Sea
Transport & Communication PPSC 2025

Correct Answer: B

Q2374.Sea of Galilee (also known as Lake Kinneret) is present in?

Easy
A Egypt
B Jordan
C Israel
D Syria
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q2375.The area between mountains and hills is called?

Easy
A Basin
B Plateau
C Valley
D Plain
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q2376.Environment related economy is called?

Easy
A Market economy
B Green economy.
C Traditional economy
D Solar economy
World Economy & Finance PPSC 2025

Correct Answer: B

Q2377.Battle of Karnal was fought between Nadir Shah and?

Easy
A Muhammad Shah
B Ahmed Shah Abdali
C Shah Jahan
D Ibrahim Lodhi
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2378.Who is the first secretary general of OIC?

Easy
A Ekmeleddin Ihsanoglu
B Tunku Abdul Rahman
C Habib Chatti
D Hamid Algabid
International Organizations PPSC 2025

Correct Answer: B

Q2379.Gandhara Art was famous due to?

Easy
A Statue Making
B Pottery
C Calligraphy
D Music
Important Places & Landmarks PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2380.Mesopotamia is the old name of which country?

Easy
A Iraq
B Iran
C Egypt
D Syria
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A