Showing 221–240 of 4795

Q221.Which of the following is not a term of MS-Excel?

Easy
A Cell
B Row
C Column
D Document
MS Excel PPSC 2023

Correct Answer: D

Q222."Ctrl + End" is used to:

Easy
A Moves the cursor to the end of line
B Moves the cursor to the end of Document
C Moves the cursor to the end of Paragraph
D None of these
MS Word Shortcut Keys PPSC 2023

Correct Answer: B

Q223.Which key is press to enter the data in a cell in Excel:

Easy
A Enter
B Shift
C Space
D
MS Excel PPSC 2023

Correct Answer: A

Q224.Burning of a candle is a:

Easy
A Physical change
B Chemical change
C Both A & B
D None of these
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: C

Q225.Female Anopheles mosquito acts as the carrier for dengue virus:

Easy
A Anophles
B Aedes Aegypti
C Manson ides
D Culex
Computer Security PPSC 2023

Correct Answer: B

Q226.What is the number of read-write heads in the drive for a 9-trac magnetic tape?

Easy
A 9
B 16
C 18
D 27
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: A

Q227.The World's famous bridge Golden Gate is located in:

Easy
A NewYork
B San Francisco
C Albania
D Washington
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: B

Q228.Suppose there is a text in a document that is bold, Red in color with Green background we want to ----- of these formatting to another paragraph in one go, which option will we use:

Easy
A Format Button
B Format Menu
C Format Painter
D Format Macro
Computer Networks PPSC 2023

Correct Answer: C

Q229.Which of following keyboard shortcut is used to change the case:

Easy
A Ctrl+F3
B Shift+F3
C Alt+F3
D Ctrl+Shift+f3
MS Word Shortcut Keys PPSC 2023

Correct Answer: B

Q230.In Ms Word adding a Ghost text,Such as "confidential" behind the text applied using:

Easy
A Isert clip Art
B Watermark
C Embossed text formating
D Embedded text formating
MS Word PPSC 2023

Correct Answer: B

Q231.To undo last action in MS word,______ Shortcut combination is used:

Easy
A Ctrl+U
B Ctrl+V
C Ctrl+X
D Ctrl+Z
MS Word PPSC 2023

Correct Answer: D

Q232.The top most bar of a document file is called____ bar?

Easy
A Top
B Title
C Home
D Header
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: B

Q233.By default Footers are printed on:

Easy
A First page
B Last page
C All page
D Even Page
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: C

Q234.In MS Word what is the shortcut key for center the selected text:

Easy
A Ctrl+C
B Ctrl+E
C Ctrl+A
D Ctrl+F
MS Word PPSC 2023

Correct Answer: B

Q235.An application program that allows a user to set page number and spell check of a document is known as:

Easy
A Notepad application
B Word pad
C Email application
D Word Processor
MS Word PPSC 2023

Correct Answer: D

Q236.In MS Word Ctrl+U is used as an alternate of:

Easy
A Clicking the icon U
B Underlined the selected text
C Right click on the selected text and select U
D All of these
MS Word PPSC 2023

Correct Answer: B

Q237.What is the Shortcut for changing case in MS Word:

Easy
A Shift+F3
B Ctrl +F3
C F3
D Alt+F3
MS Word PPSC 2023

Correct Answer: A

Q238.The act of retrieving existing data from memory is called:

Easy
A Read out
B Read from
C Read
D All of these
Computer Basics PPSC 2023

Correct Answer: D

Q239.The date and time display on:

Easy
A Task bar
B Status bar
C System tray
D Launch Pad
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: C

Q240.Word wrap means:

Easy
A Aligning text with the right margin
B Insuring spaces between words
C Moving text automatically to the next line
D None of these
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: C