Showing 221–240 of 1996

Q221.The Treaty of Versaills are the Peace treaty between __________ and Allied Powers.

Easy
A Italy
B Russia
C Germany
D None of these \n
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q222._____is an elevated portion of the land with some summit area.

Easy
A Glacier
B Mountain
C Mound
D None of these \n
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q223.Which South Korean party won the general election held in April 2020?

Easy
A Communist party of Korea.
B Socialist party'.
C Labour Party
D Liberal Democrat Party \n
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q224.Who is the newly appointed Prime Minister of France in 2020?

Easy
A Lean Sydoux
B Nicholas Sarkozy
C Angela Merkel
D Jean Castex \n
International Affairs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q225.President of the newly elected UN 75th General assembly is?

Easy
A Joaha Nile
B Eric Magolous
C Volkan Bozkir
D Nile Green \n
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: C

Q226.The European Union launched its currency \"EURO Bank Notes & Coins as a public currency on:

Easy
A January 1, 1998
B January 1, 2000
C January 1, 2001
D January 1, 2002 \n
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: D

Q227.At present the European Union has ____ members state:

Easy
A 27
B 29
C 30
D None of these
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: A

Q228.Muhammad Irfan Ali has been elected as the President of which south American country?

Easy
A Chile
B Georgia
C Brazil
D Guyana
International Affairs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q229.Where is the headquarter of UNHCR (United Nations High Commissioner for Refugees):

Easy
A New York
B Paris
C Geneva
D London
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: C

Q230.Muhammadan Educational Conference was established by Sir Syed Ahmed Khan in :

Easy
A 1863
B 1866
C 1886
D 1898
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q231.Faiz Ahmad Faiz have received Lenin Award from Soviet Union in

Easy
A 1952
B 1962
C 1972
D NOne of these
Global Conflicts & Security PPSC 2020

Correct Answer: B

Q232.Daewoo is famous brand of which country?

Easy
A China
B Japan
C Republic of Korea
D France
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q233.Galileo challenged earth revolution around The sun and The axis. There, Galileo made a famous experiment to disprove whose theory of downward motion?

Easy
A Ptolemy's theory
B Aristotle's theory
C Kepler's theory
D Copernicus's theory
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: A

Q234.Who is currently the minister of Human Rights ?

Easy
A Shireen Mazari
B Maleeha Lodhi
C Zartaj Gul
D AZAM NAZEER TARAR
International Affairs PPSC 2020

Correct Answer: D

Q235.World environment day is observed ?

Easy
A 5 January
B 5 June
C 5 April
D None of these
Climate, Environment & Energy PPSC 2020

Correct Answer: B

Q236.Mark the headquarter of OECD

Easy
A London
B Paris
C Vienna
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q237.Who under the treaty of Amritsar in March 1846 purchased Kashmir ?

Easy
A Chum Singh
B Gulab Singh
C Lari Singh
D None of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q238.Dr Abdul Salam got Nobel Prize in

Easy
A 1978
B 1979
C 1980
D 1981
Important Events, Personalities, Sports & Culture PPSC 2020

Correct Answer: B

Q239.Who was the first female prime minister of in the world

Easy
A Bandranaike
B Gloria Gold May
C Indra Gandhi
D None of these
International Affairs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q240.At the end of a conference, the 10 people present all shake hands with each other once. How many handshakes will there be algother?

Easy
A 20
B 35
C 45
D 55
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C