Showing 2381–2400 of 5927

Q2381.Early human fossils of Homo erectus first discovered in Asia were found in?

Easy
A Zhoukoudian, China
B Olduvai Gorge, Tanzania
C Central Java, Indonesia
D Hadar, Ethiopia
International Organizations PPSC 2025

Correct Answer: C

Q2382.A complete sentence consists of two main What is the other? parts. One is the subject?

Easy
A Object
B Predicate
C Clause
D Verb
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q2383.A short poem or conclusion written at the end of a story is called?

Easy
A Monologue
B Prologue
C Dialogue
D Epilogue
International Organizations PPSC 2025

Correct Answer: D

Q2384.A storm in a teacup' means?

Easy
A Unexpected event
B A danger signal
C Much excitement over something trivial
D A great noise
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q2385.What is the meaning of the phrase "Fair and Square"?

Easy
A Active
B Honest
C Authoritative
D Business like
Books, Authors & Literature PPSC 2025

Correct Answer: B

Q2386.There are four numbers. The average of the first three is 17, and the average of the last three is 14. What is the value of the first number?

Easy
A 23
B 14
C 17
D 20
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2387.What is the LCM (Least Common Multiple) of 27 and 63?

Easy
A 189
B 90
C 72
D 56
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2388.Water sagacity refers to the wise and efficient use of water. In which area is water sagacity important?

Easy
A Domestic use
B Industrial use
C Agricultural use
D All of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: D

Q2389.Rods and cones are receptors found in whichhuman organ?

Easy
A Nose
B Ear
C Skin
D Eye
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: D

Q2390.What is the meaning of the word disgorgèd?

Easy
A Darkness
B Regurgitate
C Happy
D Approve
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q2391.What does the phrase "put up with" mean?

Easy
A To give up give up on something
B To tolerate
C To build
D To put something away
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q2392.The 9th Asian Games were held in which year and city?

Easy
A 1990-Beijing
B 1978-Bangkok
C 1982-New Delhi
D 1986-Seoul
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q2393.Who discovered penicillin, the first widely used antibiotic?

Easy
A Robert Koch
B Louis Pasteur
C Alexander Fleming
D Edward Jenner
International Organizations PPSC 2025

Correct Answer: C

Q2394.The Lahore Resolution of 1940 was Candied from Punjab by?

Easy
A Chaudhry Rehmat ali
B Nawabzada Liaquat Ali Khan
C Allama Iqba
D Maulana Zafar Ali Khan
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: D

Q2395.In C++, the library function exit() causes?

Easy
A Exit from the program
B Exit from a loop
C Exit from a function
D Exit from a class
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q2396.what is the passive voice of the sentence "You must help me?

Easy
A i must helped you
B Me must be helped
C I must helped by you
D i must be help by you
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q2397.Which of the following has the maximum protein content?

Easy
A Banana
B Rice
C Potato
D Egg
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: D

Q2398.When was the Tarbela Dam completed?

Easy
A 1951
B 1965
C 1976
D 1990
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q2399.Najam Hussain Syed is primarily known as a?

Easy
A Dramatist
B Poet
C Critic
D Novelist
Books, Authors & Literature PPSC 2025

Correct Answer: C

Q2400.Who won 555 consecutive matches, setting a record for the longest winning streak in professional sports?

Easy
A Arshad Nadeem
B Jahangir Khan
C Assam Ul Haq
D Jan Sher Khan
World Records & Firsts PPSC 2025

Correct Answer: B