Showing 2401–2420 of 5927

Q2401.Ahmad Shah Abdali was requested by Shah Wali Ullah to defeat which of the following?

Easy
A Marathas
B Mughals
C Sikhs
D British
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2402.Which acid is produced in the human stomach to aid digestion?

Easy
A Nitric acid
B Sulfuric acid
C Acetic acid
D Hydrochloric acid
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: D

Q2403.Choose the correct form of the sentence?

Easy
A Both sisters is in ninth class.
B The both sisters are in ninth class
C Both of the sister are in ninth class
D Both sisters are in ninth class.
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: D

Q2404.Muslims got the right of separate electorate from the year?

Easy
A 1909
B 1906
C 1935
D 1911
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2405.Which king laid the foundation of lasting Muslim rule in India?

Easy
A Babur
B Muhammad bin Qasim
C Muhammad Ghori
D Mahmud of Ghazni
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q2406.Humayun recaptured Delhi in which year?

Easy
A 1560
B 1530
C 1540
D 1555
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: D

Q2407.The Moderate phase of the Indian National Congress lasted from 1885 to which year?

Easy
A 1929
B 1905
C 1911
D 1919
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q2408.When was the Food and Agricultu Organization (FAO) established?

Easy
A 1949
B 1919
C 1943
D 1945
International Organizations PPSC 2025

Correct Answer: D

Q2409.When did Marco Polo reach China?

Easy
A 1401
B 1190
C 1320
D 1275
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: D

Q2410.Water flow of the river is diverted to Wullar Barrage through the construction of?

Easy
A Basha Dam
B Mangla Dam
C Kishanganga Dam
D Warsak Dam
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q2411.GPS (Global Positioning System) is used to check the movement of?

Easy
A Vehicle
B Aircraft
C Ship
D All of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: D

Q2412.Fish plates are fixed in rail tracks to?

Easy
A Measuring rail length
B Join two coaches
C Join two rails
D For the guidance of coach wheels
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q2413.Which country has the highest number of airports in the world?

Easy
A Russia
B China
C US
D Brazil
World Records & Firsts PPSC 2025

Correct Answer: C

Q2414.Who was awarded the Nobel Peace Prize in 2001?

Easy
A Malala Yousafzai
B Kofi Annan
C Nelson Mandelaz
D Jimmy Carter
Awards & Prizes PPSC 2025

Correct Answer: B

Q2415.When did U.S. troops leave Iraq?

Easy
A 2011
B 2008
C 2014
D 2016
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2416.Which elements are electro positive in nature?

Easy
A Molecules
B Non-Molecules
C Metals
D Non- Metals
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q2417.Which condition of the body is unable to clot bleed?

Easy
A Hemophilia
B Anema
C Leukemia
D Scurvy
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2418.I enjoy -------------tennis.

Easy
A Play
B Playing
C To play
D Played
Sports GK PPSC 2025

Correct Answer: B

Q2419.Ahmad Suggested , "We should abide by a code of conduct, -----------?

Easy
A Should we
B Shouldn't We
C Must we
D Can we
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q2420.He remarked that "two and two made four"

Easy
A He remarked that two and two would make four.
B He remarked that two and two make four
C He advised that two and two makes four
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B