Showing 2421–2440 of 5927

Q2421.The old lady said to her son " Is it not your duty to help me in my old age?"

Easy
A The old lady asked her son if it was not his duty to help her in her old age
B The old lady asked her son if it were not his duty to have
C The old lady asked her son if it were not his duty to help her
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2422.Which city and the country will host Cop30?

Easy
A Dubai , UAE
B Riyadh, Saudi Arabia
C Hyderabad, India
D Belem , Brazil
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: D

Q2423.--------------Maula Jutt movie hero name is?

Easy
A Sultan Rahi
B Muhammad ALi
C Waheed Murad
D Asif Khan
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2424.In Pentathlon, "Penta" and "Athlon" stands------------ for.

Easy
A Six and power
B Five and Contest
C Five and leaf
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q2425.Which of the following is not belongs queues for process?

Easy
A PCB queue
B Ready queue
C Job queue
D Device queue
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2426.Which of the Following substances is most soluable in water?

Easy
A Iran fillings
B Sand
C Oil
D sugar
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: D

Q2427.In which year was the Kahuta Research Qadeer Khan? Laboratories (KRL) established by Dr. Abdul qadeer khan?

Easy
A 1978
B 1972
C 1976
D 1974
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q2428.Anjuman e Himayat e Islam was founded in?

Easy
A 1894
B 1881
C 1890
D 1884
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: D

Q2429.which year was the Tarbela Dam completed?

Easy
A 1976
B 1960
C 1984
D 1990
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2430.Which material is commonly used for transformer windings?

Easy
A Iron
B Aluminum
C Steel
D Copper
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: D

Q2431.Paleontology is the study of?

Easy
A Weather patterns
B Mines & Minerals
C Ancient life and fossils
D Human behavior
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q2432.1. When was the World Trade Organization (WTO) established?

Easy
A 1991
B 1985
C 1995
D 2000
International Organizations PPSC 2025

Correct Answer: C

Q2433.Which Muslim mathematician helped introduce and spread the concept of zero number?

Easy
A Al-Farabi
B Ibn Sina
C Al-Biruni
D Al-Khwarizmi
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: D

Q2434.Capitol Hill is classified as what type of location?

Easy
A A government building
B A mountain range
C A forest range
D A financial center
World Politics & Government PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2435.The Leaning Tower of Pisa is located in which country?

Easy
A Itlaly
B Spain
C Greece
D China
Important Places & Landmarks PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2436.How many states are there in the United States of America?

Easy
A 45
B 50
C 48
D 52
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q2437.Archimedes was a____?

Easy
A Egyptian philosopher
B Roman architect
C Greek mathematician
D Persian astronomer
International Organizations PPSC 2025

Correct Answer: C

Q2438.Tirich Mir is located in which mountain range?

Easy
A Pamirs
B Himalayas
C Hindu Kush
D Karakoram
International Cities & Capitals PPSC 2025

Correct Answer: C

Q2439.The Equator passes through which of the wing following countries?

Easy
A Australia
B India
C Mexico
D Indonesia
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: D

Q2440.John Dalton gave the theory of?

Easy
A Electromagnetism
B Relativity
C Atomic theory
D Evolution
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C