Showing 2461–2480 of 5927

Q2461.Lisan-ul-Ghalib was the title of?

Easy
A Sa'adi
B Rumi
C Hafiz
D Ghalib
General MCQs PMS 2025

Correct Answer: C

Q2462.Mount Everest is located in ?

Easy
A India
B Nepal
C Bhuttan
D None of these
International Cities & Capitals PPSC 2025

Correct Answer: B

Q2463.Which of the following rivers is not flowing in Punjab ?

Easy
A Hingol River
B Sutlej River
C Ravi River
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2464.Sindh is irrigated by which of the following rivers?

Easy
A Indus River
B Jhelum River
C Ravi River
D Sutlej River
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2465.Which of the following is not a font style ?

Easy
A Cut
B Regular
C Bold
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2466.ICT stands for ?

Easy
A Information Communication Technologies
B Information Communication Techniques
C Both
D None of these
Symbols, Nicknames & Abbreviations PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2467.Which type of screen recognizes input and output?

Easy
A Moniter
B Digital
C Touch Screen
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q2468.Document save after some time is called ?

Easy
A Auto save
B Auto recover
C Save
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2469.Data is for ?

Easy
A Information
B To store
C To recycle
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2470.Crypto- Blockchain belongs to?

Easy
A Decentralized valet
B Magnetic
C Both
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2471.Which of the following contain Cloud , Dust and Black Hole ?

Easy
A Star
B Galaxy
C Nebula
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q2472.Karachi is most effected by ?

Easy
A Air and water pollution
B Water pollution only
C Air pollution only
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2473.Anemia is caused by the deficiency of ?

Easy
A Iron
B Calcium
C Magnesium
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2474.Imaginary line which separates north and south pole?

Easy
A Tropic of cancer
B Tropic of Capricorn
C Equater
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q2475.Pothohar plateau is important for ?

Easy
A Minerals
B Oil and gas
C Coal
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q2476.Mobile Phone was Invented by ?

Easy
A Graham Bell
B Elis Howe
C Albert Einstein
D None of these
Inventions & Discoveries PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2477.Layer between Crust and Upper Mantle Layer is called

Easy
A Moho Layer
B Maya Layer
C Both
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2478.Most conductor of electricity is called ?

Easy
A Steel
B Gold
C Silver
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q2479.Cut Down on means ?

Easy
A Recover
B Reduce
C Increase
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q2480.Which proverb is used for opportunity?

Easy
A Make Hay While The Sun Shines
B Honesty is the best Policy
C Easy come, Easy go
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A