Showing 2541–2560 of 5927

Q2541.Permanent secretariat to coordinate the action of SAARC is ?

Easy
A Dhaka
B Chatmando
C Geneva
D None of these
International Organizations PPSC 2025

Correct Answer: B

Q2542.Standby agreement aimed at IMF?

Easy
A Stability of the economy
B Financial Growth
C Environment protection
D None of these
International Organizations PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2543.One China principle means?

Easy
A There is only one country named as China and Taiwan is the part of China
B China and Taiwan are separated
C Only on country Taiwan
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2544.Nuclear weapons ended the:

Easy
A Total war
B Half world
C Both
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2545.Post Colonial state means :

Easy
A Which was a colony before
B Which was a state before
C Which was a country before
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2546.H.Q of IMF is in ?

Easy
A New York
B Washington
C Geneva
D Berlin
International Organizations PPSC 2025

Correct Answer: B

Q2547.Mangla Dam is located on which River?

Easy
A Indus River
B Jhelum River
C Sutlej River
D Ravi River
International Cities & Capitals PPSC 2025

Correct Answer: B

Q2548.Indus River and Kabul River meet at which city?

Easy
A Kashmore
B Attock
C Lahore
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q2549.Which mountain range is often called as " Third Pole " ?

Easy
A Hindu Kush and Himalay Range
B Karakuram Range
C Andes Mountain Range
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2550.Dir and Chitral are connected by which pass?

Easy
A Shandur Pass
B Lowari Pass
C Bolan Pass
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q2551.Which mountain is located on the north of Himalyas :

Easy
A Karakuram Mountains
B Hindukush Mountains
C Andes Mountains
D None of these
International Cities & Capitals PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2552.Who was the owner of Facebook ?

Easy
A Wright brothers
B Albert Einstein
C Mark Zuckerberg
D None of these
Books, Authors & Literature PPSC 2025

Correct Answer: C

Q2553.Transition in power point is applied on:

Easy
A Objects
B Slides
C Characters
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q2554.Slide Master in power point is used for ?

Easy
A To make editing on all slides
B To remove editing on all slides
C Both
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2555.Who is the founder of Bulb?

Easy
A Wright brothers
B Elis Howe
C Thomas Edison
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q2556.Hardness of water is due to the dissolved salts of ?

Easy
A Graphite
B Carbohydrates
C Calcium and Magnesium
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q2557.Tea is a ?

Easy
A Mixture
B Gas
C Solid
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2558.Plankton is the basic food of ?

Easy
A Cow
B Camel
C Fish
D Dog
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q2559.Nut Cracker is a?

Easy
A Lung
B Lever
C Heart
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q2560.Which of the following is the example of physical change ?

Easy
A Melting of Ice
B Conversion of water into steam
C Both
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A