Showing 241–260 of 4795

Q241.Ctrl+N is used to:

Easy
A Save document
B Open document
C New document
D close document
MS Word Shortcut Keys PPSC 2023

Correct Answer: C

Q242.Eights bits make up a:

Easy
A Byte
B Megabyte
C Kilo Byte
D None of these
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: A

Q243.What is the shortcut key for manual line break:

Easy
A Ctrl+Enter
B Alt+Enter
C Shift+Enter
D Space=Enter
MS Word Shortcut Keys PPSC 2023

Correct Answer: C

Q244.Ctrl+I is used to:

Easy
A Italic
B Left Indent
C Save document
D Close document
MS Word Shortcut Keys PPSC 2023

Correct Answer: A

Q245.End Key is used for:

Easy
A Moves the cursor end of the line
B Move the cursor end of the document
C Move tha cursor end of the paragraph
D Moves the cursor end of the screen
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: A

Q246.Which of the following is not a type of software:

Easy
A System software
B Application software
C Utility Software
D Entertainment software
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: D

Q247.You Can use the format painter multiple times before you turn if off by :

Easy
A You can use the format painter button only one time when you click it
B Double clicking the format painter button
C Pressing the Ctlr key and clicking the format painter button
D Pressing the Alt key and clicking the format painter button
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: B

Q248.The Circular division of disks to store and retrieve data are known as:

Easy
A Tracks
B Sectors
C Cycles
D Rings
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: A

Q249.To view headers and footers, you must switch to:

Easy
A Normal view
B Print layout view
C Print preview mode
D Both B & C
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: D

Q250.Microsoft office suite spreadsheet program is ________.

Easy
A MS Word
B MS Excel
C MS PowerPoint
D None of these
MS Excel PPSC 2023

Correct Answer: B

Q251.Ctrl+PageDown is used to:

Easy
A Moves the cursor one paragraph down
B Moves the cursor one page down
C Moves the cursor on line down
D Moves the cursor on screen down
MS Word Shortcut Keys PPSC 2023

Correct Answer: B

Q252.The bar is used to display the current cell and its contents is:

Easy
A Menu bar
B Function bar
C Formula bar
D Object bar
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: C

Q253.Which command is used to generate a series of data directly from the values of the selected cells:

Easy
A Auto Fill
B Fill Range
C Fill Row
D Fill
Computer Basics PPSC 2023

Correct Answer: B

Q254.# Value ! Error in Microsoft excel represents:

Easy
A The width of the cell is less to is display the answer
B Parameter provided to the function is of wrong data type
C Value of the answer needs to be round off
D When Excel does not recognize the format
MS Excel PPSC 2023

Correct Answer: D

Q255.The formula used to perform calculations in the worksheet can be inserted with the help of:

Easy
A Insert OLE object icon
B Insert Formula icon
C Insert Applet icon
D Insert Plug-in icon
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: B

Q256.Where is a list of all functions displayed:

Easy
A Text box
B Dialog box
C Function box
D Category box
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: C

Q257.Main window in a computer spread sheet is called:

Easy
A Workbook
B Work Account book
C Worksheet
D
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: A

Q258.When a new row is inserted:

Easy
A All preceding rows are moved toward the top of the worksheet
B All following are shifted to the right
C All following rows are moving towards the bottom of the worksheet
D Both A&C
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: D

Q259.In MS-Excel two common wildcard characters that MS Excel recognizes are:

Easy
A * and ?
B ^and /
C None of these
D B
MS Excel PPSC 2023

Correct Answer: A

Q260.Which one is not the correct method of editing a cell's content :

Easy
A Press the Alt key
B Press the F2 key
C Click the formula bar
D Double click
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: A