Showing 241–260 of 1905

Q241.What is the mean of 18, 28 and 38?

Easy
A 28
B 29
C 27
D 30
Probability & Statistics PPSC 2024

Correct Answer: A

Mean = (18 + 28 + 38) ÷ 3 = 28.

Q242.What is the mean of 19, 29 and 39?

Easy
A 29
B 30
C 28
D 31
Probability & Statistics PPSC 2024

Correct Answer: A

Mean = (19 + 29 + 39) ÷ 3 = 29.

Q243.What is the mean of 20, 30 and 40?

Easy
A 30
B 31
C 29
D 32
Probability & Statistics PPSC 2024

Correct Answer: A

Mean = (20 + 30 + 40) ÷ 3 = 30.

Q244.A bag contains 11 balls, of which 5 are red. What is the probability of drawing a red ball?

Easy
A 5/11
B 6/11
C 4/11
D 5/12
Probability & Statistics PPSC 2024

Correct Answer: A

Probability = favourable outcomes ÷ total outcomes = 5/11.

Q245.A bag contains 12 balls, of which 6 are red. What is the probability of drawing a red ball?

Easy
A 6/12
B 7/12
C 5/12
D 6/13
Probability & Statistics PPSC 2024

Correct Answer: A

Probability = favourable outcomes ÷ total outcomes = 6/12.

Q246.A bag contains 13 balls, of which 7 are red. What is the probability of drawing a red ball?

Easy
A 7/13
B 8/13
C 6/13
D 7/14
Probability & Statistics PPSC 2024

Correct Answer: A

Probability = favourable outcomes ÷ total outcomes = 7/13.

Q247.A bag contains 14 balls, of which 8 are red. What is the probability of drawing a red ball?

Easy
A 8/14
B 9/14
C 7/14
D 8/15
Probability & Statistics PPSC 2024

Correct Answer: A

Probability = favourable outcomes ÷ total outcomes = 8/14.

Q248.A bag contains 15 balls, of which 9 are red. What is the probability of drawing a red ball?

Easy
A 9/15
B 10/15
C 8/15
D 9/16
Probability & Statistics PPSC 2024

Correct Answer: A

Probability = favourable outcomes ÷ total outcomes = 9/15.

Q249.A bag contains 16 balls, of which 10 are red. What is the probability of drawing a red ball?

Easy
A 10/16
B 11/16
C 9/16
D 10/17
Probability & Statistics PPSC 2024

Correct Answer: A

Probability = favourable outcomes ÷ total outcomes = 10/16.

Q250.A bag contains 17 balls, of which 11 are red. What is the probability of drawing a red ball?

Easy
A 11/17
B 12/17
C 10/17
D 11/18
Probability & Statistics PPSC 2024

Correct Answer: A

Probability = favourable outcomes ÷ total outcomes = 11/17.

Q251.A bag contains 18 balls, of which 12 are red. What is the probability of drawing a red ball?

Easy
A 12/18
B 13/18
C 11/18
D 12/19
Probability & Statistics PPSC 2024

Correct Answer: A

Probability = favourable outcomes ÷ total outcomes = 12/18.

Q252.A bag contains 19 balls, of which 13 are red. What is the probability of drawing a red ball?

Easy
A 13/19
B 14/19
C 12/19
D 13/20
Probability & Statistics PPSC 2024

Correct Answer: A

Probability = favourable outcomes ÷ total outcomes = 13/19.

Q253.A bag contains 20 balls, of which 14 are red. What is the probability of drawing a red ball?

Easy
A 14/20
B 15/20
C 13/20
D 14/21
Probability & Statistics PPSC 2024

Correct Answer: A

Probability = favourable outcomes ÷ total outcomes = 14/20.

Q254.Evaluate: 4^(1/2) x 4^2 - 4^3

Medium
A 24
B 28
C 31
D None of these
Basic Arithmetic CSS 2024

Correct Answer: D

Correct answer is D: None of these

Q255.What is k, given that 27^k = 9.

Medium
A 1/3
B 2/3
C 4/3
D None of these
Algebra CSS 2024

Correct Answer: B

Correct answer is B: 2/3

Q256.Several number of cows on a farm consume the food in 150 days. If we reduce the number of cows by 10, then the food lasts for 10 more days. How many cows were there on the farm in the beginning?

Medium
A 150
B 160
C 100
D None of these
Practical Mathematics CSS 2024

Correct Answer: B

Correct answer is B: 160

Q257.Zaid is six times as old his daughter Zoya. How old was Zaid when Zoya was born if the sum of their ages will be 49 in 7 years?

Medium
A 25
B 35
C 42
D None of these
Practical Mathematics CSS 2024

Correct Answer: A

Correct answer is A: 25

Q258.A light shop sells lights, they sold 25 percent of the lights and still had 1500 lights left. How many Lights were there in the beginning?

Easy
A 2500
B 2250
C 2000
D None of these
Percentage, Ratio & Average CSS 2024

Correct Answer: C

Correct answer is C: 2000

Q259.Given; x^2 - 11x + 10 = 0, then x is:

Medium
A -1, -10
B -1, +10
C +1, -10
D None of these
Algebra CSS 2024

Correct Answer: D

Correct answer is D: None of these

Q260.Total cost of 5 markers and 1 pencil is Rs.245 and total cost of 3 markers and 3 pencils is Rs. 327. What is the cost of one marker?

Medium
A Rs. 32
B Rs. 34
C Rs. 74
D None of these
Algebra CSS 2024

Correct Answer: B

Correct answer is B: Rs. 34