Showing 2581–2600 of 5927

Q2581.Niagra Falls is situated at ?

Easy
A China
B USA and Canada
C Canada
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q2582.Which is highest plateau in the world ?

Easy
A Tibetan Plateau
B Deccan Plateau
C Columbia Plateau
D None of these
World Records & Firsts PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2583.Allambra Palace is located in which city ?

Easy
A Garanda , Spain
B Geneva
C Jakarata
D None of these
Important Places & Landmarks PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2584.1969 Noble Peace Prize was won by which UNO agency ?

Easy
A ILO
B FOA
C SAARC
D None of these
International Organizations PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2585.According to German concept of physical education, which game is called as mother of game?

Easy
A Cricket
B Hockey
C Gymnastics
D Snooker
Sports GK PPSC 2025

Correct Answer: C

Q2586.Manchar lake get water mostly from which river?

Easy
A Sutlej River
B Indus River
C Jhelum River
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q2587.Jhelum River originated from?

Easy
A Verinage Spring
B Valdai Mountain
C Tibet
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2588.Upper Indus Plain ends at?

Easy
A Mithankot
B Balakot
C Rawalakot
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2589.Which Dam is Lifeline for Agriculture?

Easy
A Warsak Dam
B Tarbela Dam
C Sukkar Barrage
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q2590.Which connect Sindh Plain to Quetta?

Easy
A Bolan Pass
B Shandur Pass
C Khyber Pass
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2591.WWW stands for?

Easy
A World wide web
B World wide
C World Web
D None of these
Symbols, Nicknames & Abbreviations PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2592.Removing unwanted part of a picture is called?

Easy
A Scaling
B Cropping
C Removing
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q2593.To see a document in printed form, we use :

Easy
A Print Title
B Print Layout
C Slide Show
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q2594.In power point animations are applied to ?

Easy
A Slides
B Object in slides
C Pictures
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q2595.Brass is an alloy of ?

Easy
A Copper and Zinc
B Copper and Tin
C Copper and Lead
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2596.What is the shape of the nearest Galaxy of the Milky Way ?

Easy
A Square
B Circle
C Spiral
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q2597.A shadow is formed opposite to which of the following ?

Easy
A Wind
B Light
C Heat
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q2598.He is blind------------ birth.

Easy
A in
B on
C by
D for
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q2599.Which among the following is plural ?

Easy
A Criteria
B Kid
C System
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2600.This is between you and me, here the you word is ?

Easy
A Objective Pronoun
B Subjective Pronoun
C Objective Noun
D Subjective Noun
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A