Showing 2641–2660 of 5927

Q2641.Which feature found by air?

Easy
A Abrasion
B Eutrophication
C Asthmas
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2642.He has been prepared. This sentence is which type of?

Easy
A Compound
B Complex
C Simple
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q2643.Which one is correct?

Easy
A You can't pass unless you work hard.
B You will pass unless you work hard.
C You could pass unless you work hard.
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2644.Followed by robber's horse rider-----------the village?

Easy
A Bore up with
B Up with
C to
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2645.Wee have to stop at the store as we have ---------milk?

Easy
A Run in
B Run out
C Run at
D Run between
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q2646.Aeroplan will-----------?

Easy
A Take on
B Take off
C Take in
D Take at
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q2647.In which from these option is not a passive voice sentence ?

Easy
A Simple
B Compound
C Interrogative
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q2648.A man gave interest of loan in 3 years was Rs. 54000 of which amount ?

Easy
A 1000000
B 150000
C 160000
D 170000
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q2649.Assuming the points ( 1, 2) . ( 4. m), (5,6) are collinear:

Easy
A 2
B 4
C 5
D 6
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q2650.Who is the current IG Punjab Police?

Easy
A Usman Anwar
B Haider ALi
C Yar Muhammad
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2651.First Muslim Governor of Spain was?

Easy
A Abdul Aziz Ibne Musa
B Tariq Bin Zayad
C Muhammad Bin Qasim
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2652.Who was the head of military during Muslim attack on Spain?

Easy
A Tariq Bin Zayad
B Muhammad Bin Qasim
C Abdul Aziz
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2653.In which city politician name Al Hassan Al Marvandi born ?

Easy
A Baghdad
B Basra
C Tehran
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q2654.Who is called the conqueror of Egypt?

Easy
A Abbas Al saffa
B Amar bin alaas
C Tariq bin zayad
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q2655.Who is the father of Algebra is ?

Easy
A Muhammad ibne Musa al Khawarzmi
B Jabar Bin Hayan
C Ibne idrees
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2656.Father of optics is ?

Easy
A Ibn al-Haythm
B Ibne Khaldoon
C Jabar bin Hayan
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2657.Attock fort was constructed by?

Easy
A Shah Jahan
B Akbar
C Aurangzeb
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q2658.Doctrine of lapse was introduced by?

Easy
A Lord Baden Powell
B Lord Wallington
C Lord Minto
D Lord Dalhouse
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: D

Q2659.Father of Indian Archaeology is ?

Easy
A Sir Alexander Cunningham
B Sir Thomas Roe
C Sir Syed Ahmad Khan
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2660.Which continent contain all hemispheres?

Easy
A Asia
B Africa
C Europe
D Australia
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B