Showing 2721–2740 of 5927

Q2721.Who was the first principal of Government College Lahore?

Easy
A Dr. G.W. Leitner
B Sir Syed Ahmad khan
C Allam Iqbal
D None of these
World Politics & Government PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2722.Who was Asma Jahangir ?

Easy
A Lawyer
B Human Rights activist
C Two time SG of HRCP
D All of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: D

Q2723.Which party led the Faizabad Dharna?

Easy
A PTI
B PML_N
C TLP
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q2724.In which year was the Benazir Income Support Program (BISP) enacted through ordinance?

Easy
A 2007
B 2008
C 2009
D 2010
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q2725.From which city did the war of 1857 begin?

Easy
A Panipat
B Haryana
C Meerut
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q2726.Article 370 of the Indian Constitution deals with?

Easy
A Special status of IOK
B Special status of India
C Special status of Junagarh
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2727.Al-Nasr (Hatf IX) is what type of weapon?

Easy
A Surface to Air Missile
B Surface to Surface Ballistic Missile
C Both Types
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q2728.In which city were the 2012 Olympics held?

Easy
A London
B New York
C Washington
D None of these
Sports GK PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2729.What is the capital of Japan ?

Easy
A London
B Tokyo
C Geneva
D None of these
Countries, Capitals & Currencies PPSC 2025

Correct Answer: B

Q2730.Badminton originated in which country?

Easy
A USA
B England
C New York
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q2731.What was the name of the US aircraft that dropped the Hiroshima Bomb?

Easy
A B-29
B B-28
C B-27
D B-26
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2732.What is the name of Roman amphitheater in Rome?

Easy
A Colosseum
B Karachi
C London
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2733.Who wrote the book Diplomacy?

Easy
A Hennry Kissenger
B Barak Obama
C Donald Trump
D None of these
Books, Authors & Literature PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2734.Which machine was invented by Eli Whhitney in 1794?

Easy
A Cotton Gin
B Washing Machine
C Printing Machine
D None of these
Inventions & Discoveries PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2735.In which Spanish city is the Alhmbra located?

Easy
A New York
B Granada
C London
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q2736.AUKUS was formed due to?

Easy
A To provide nuclear-powered submarines to Australia
B To Strengthen Indo-Pacific security
C Both A and B
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q2737.Which International Organization helps with global economic growth & financial stability?

Easy
A OIC
B IMF
C UNO
D None of these
International Organizations PPSC 2025

Correct Answer: B

Q2738.South China Sea is disputed in how many countries?

Easy
A 5
B 6
C 7
D 8
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q2739.The Arena sport in which Tiered seated is called ?

Easy
A Groundside
B Stadium
C Hall
D None of these
Sports GK PPSC 2025

Correct Answer: B

Q2740.Highest mountain in South Africa?

Easy
A Mount Mackinley
B Mount Fuji
C Mount Everest
D None of these
World Records & Firsts PPSC 2025

Correct Answer: D