Showing 2761–2780 of 5927

Q2761.He has written the preface----- this book?

Easy
A of
B off
C This
D None of these
Books, Authors & Literature PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2762.We waited for hours, but he never ------ to the party?

Easy
A Turned up
B Turned down
C Turned off
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2763.The equations x+y=3 and 4x+4y=12 represents on?

Easy
A One line
B Two line
C Three line
D Four line
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2764.in the AP 11, 8 , 5--------------_79. What is the mid term?

Easy
A _32
B _33
C _34
D _35
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q2765.BBC 20 sports personality winner award?

Easy
A John Mockley
B Lewis Hamilton
C Luis pasture
D None of these
Awards & Prizes PPSC 2025

Correct Answer: B

Q2766.The capital of Ummayad's dynasty was?

Easy
A Kufa
B Damascus
C Baghdad
D None of these
Countries, Capitals & Currencies PPSC 2025

Correct Answer: B

Q2767.Tehreek e Ali Garh was started by?

Easy
A Molana abaidullah sindhi
B Molana Muhammad Ali Johar
C Sir Syed Ahmad Khan
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q2768.Two nations theory was given by?

Easy
A Molana abaidullah sindhi
B Molana Muhammad Ali Johar
C Sir Syed Ahmad Khan
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q2769.Operation Zarb-e-Azab was took place in which area?

Easy
A North Wazirstan
B South Wazirstan
C FATA
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2770.Battle of Plassey took place in which year?

Easy
A 1657
B 1757
C 1857
D 1957
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q2771.Mansabdari system was introduced by?

Easy
A Jahangir
B Shah Jahan
C Akbar
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: C

Q2772.Who defeated the Abbasid in their later period?

Easy
A Mamluks
B Saljuks
C Sadaats
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q2773.The byzantine empire was the---------- of the Roman empire?

Easy
A Predecessor
B Successor
C Companions
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q2774.1st five years plan given in which year?

Easy
A 1950
B 1955
C 1960
D 1965
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q2775.Lake Malawi is located in?

Easy
A Mozambique
B Madagascare
C Italy
D None of these
International Cities & Capitals PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2776.Largest number of lakes in which US state?

Easy
A California
B Alaska
C New York
D None of these
World Records & Firsts PPSC 2025

Correct Answer: B

Q2777.Angela Markel renamed Chancellor of Germany for how many years?

Easy
A 15 years
B 16 years
C 17 years
D 18 years
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q2778.First successful power air flight by whom?

Easy
A Wright brothers
B Hennery Klinton
C Rose Marry
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A

Q2779.Which city of the world is called city of lights?

Easy
A New York
B Paris
C Washington
D None of these
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: B

Q2780.India IOK status revoked on?

Easy
A 5 August 2019
B 10 August 2019
C 15 August 2019
D 20 August 2019
General MCQs PPSC 2025

Correct Answer: A