Showing 261–280 of 4795

Q261.In MS Excel the command used to combine/ merge the consecutively selected cells and center aligned is:

Easy
A Combine & Center
B Merge & Center
C Merge Cells
D Combine
MS Excel PPSC 2023

Correct Answer: B

Q262.In MS Excel function to return one value if a condition is true and another value if it's false;

Easy
A If Function
B Sum function
C Decimal Function
D info Function
MS Excel PPSC 2023

Correct Answer: A

Q263.The Cell referencing that does not change when copied is:

Easy
A Absolute
B Comparative
C Relative cell addressing
D Reference
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: A

Q264.Which of the following function is used to get the current data?

Easy
A Exact()
B Today ()
C Month()
D Year()
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: B

Q265.To add two cells (A1 and A2) together in MS Excel,

Easy
A A1+A2
B Plus A1 and A2
C None of these
D A1 plus A2
MS Excel PPSC 2023

Correct Answer: A

Q266.An electronic spreadsheet consists of:

Easy
A Rows
B Columns
C Cells
D All of these
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: D

Q267.Which one is the spreadsheet application that comes with MS Office software group:

Easy
A MS Word
B MS excel
C MS powerpoint
D MS Access
MS Excel PPSC 2023

Correct Answer: B

Q268.Microsoft Excel functions arguments are always written in:

Easy
A Cells
B Rows
C Columns
D Parentheses
MS Excel PPSC 2023

Correct Answer: D

Q269.The options portrait and landscape comes under:

Easy
A Paper size
B Page Orientation
C Page Layout
D Page Row
Computer Networks PPSC 2023

Correct Answer: B

Q270.What is Shortcut key of Mark Citaion in MS Word:

Easy
A Alt+Shift+I
B Alt+Shift+P
C Ctrl+Shift+B
D Alt+Shift+O
MS Word PPSC 2023

Correct Answer: A

Q271.HTTP stands for.

Easy
A Hypertext transfer processor
B Hypertext Transfer protocol
C Hypertext Transport protocol
D None of these
Internet & Web PPSC 2023

Correct Answer: B

Q272.MB stands for:

Easy
A Milibyte
B Megabyte
C Microbyte
D None of these
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: B

Q273.Which type of chart is best for categorical data:

Easy
A Pie chart
B Histogram
C Maps
D Vertical bar
Computer Basics PPSC 2023

Correct Answer: D

Q274.Which of the following is used to create web pages:

Easy
A HTTP
B HTML
C URL
D FTP
Internet & Web PPSC 2023

Correct Answer: B

Q275.Which of the following is output device:

Easy
A Mouse
B Keyboard
C Printer
D None of these
Computer Basics PPSC 2023

Correct Answer: C

Q276.What is the function Of the F4 key in a Spreadsheet?

Easy
A Change font
B Repeat the last action
C Choose open command
D bookmark
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: B

Q277.Copying artwork falls under which learning domain:

Easy
A Cognitive domain
B Affective domain
C Psychomotor domain
D None of these
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: C

Q278.A set of instructions that directs a Computer's hardware to perform a task is called a:

Easy
A Command
B Program
C Operating system
D None of these
Computer Basics PPSC 2023

Correct Answer: B

Q279.The educational institutions, libraries,hospitals, and industries store the concerned information by:

Easy
A Operating system
B Data management
C Informing system
D Word processing
General MCQs PPSC 2023

Correct Answer: B

Q280.A smart tag will be removed from the cell when:

Easy
A The cell is hidden
B The cell is moved
C The formatting of the cell is changed
D The data in the cell is changed or deleted
Computer Basics PPSC 2023

Correct Answer: D