Showing 261–280 of 1996

Q261.Of the following which one is a military alliance?

Easy
A ASEAN
B NATO
C NAFTA
D CECD
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: B

Q262.The headquarter of the "Asian development Bank" is in Manila, with__________countries as its members.

Easy
A 65
B 68
C 69
D None of These
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q263.Who was the First President of Indian National Congress?

Easy
A Dadabhai Naroji
B Womesh Chuner Bonnerjee
C Allan Octavian Hume
D Baddrudin Tayyabji
International Affairs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q264.Who among the following women won Nobel Prize twice?

Easy
A Irene Curie
B Marie Curie
C Mana Mayer
D Donna Strickland
Important Events, Personalities, Sports & Culture PPSC 2020

Correct Answer: B

Q265.The British sold the Kashmir to Gulab Singh Dogra under the treaty of ?

Easy
A Treaty of Amritsar
B Treaty of Lahore
C Treaty of assession
D Treaty of Kashmir
General MCQs PMS 2020

Correct Answer: A

Q266.The Treaty of Versailles settled peace on:

Easy
A Africa
B America
C Middle East
D Europe
General MCQs PMS 2020

Correct Answer: D

Q267.International Monetary Fund was created after the:

Easy
A Malta Conference
B London Confernce
C Round Table Conference
D Breton wood conference
General MCQs PMS 2020

Correct Answer: D

Q268.Soviet Union was replaced by Russian Fedration in?

Easy
A October 1991
B November 1991
C December 1991
D January 1992
General MCQs PMS 2020

Correct Answer: C

Q269.The Bolshevik Revolution took place in:

Easy
A 1915
B 1917
C 1919
D 1979
General MCQs PMS 2020

Correct Answer: B

Q270.2020 Summer Olympics are going to be held in

Easy
A Pyongyang
B Canton
C Tokyo
D Doha
Important Events, Personalities, Sports & Culture PPSC 2020

Correct Answer: C

Q271.What is the designation of Antonia Guetress in UN

Easy
A Secretary General of UN
B Head of UN
C President of UN
D None of these
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: A

Q272.Former Secretary General Kofi Anan of United nations belonged to which country?

Easy
A Uganda
B China
C Egypt
D None of these
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: D

Q273.Which UN organ gives representation to each nation:

Easy
A UN General Assembly
B UN Social and Economic Council
C UN Security Council
D None of these
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: A

Q274.Asian Development Bank established in 1996 for Economic development of

Easy
A Europe
B Asia
C America
D All of these
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B

Q275.A non-Permanent member of UN Security Council has tenure of

Easy
A 2 years
B 3 years
C 4 years
D None of these
International Organizations PPSC 2020

Correct Answer: A

Q276.Who was the first President of Himayat Islam Lahore

Easy
A Haji Abid
B Qazi Abdul Gaffar
C Qazi Khatifa Hameed
D None of these
International Affairs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q277.Anglia Markel was the /a

Easy
A Chancellor of Germany
B Foreign Minister of Canada
C Media person of England
D Great Chess Player
International Affairs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q278.The Bolshevik Revolution of Russia (1917) was led by:

Easy
A Lenin
B Stalin
C Trotsky
D Noneof them
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: A

Q279.The headquarters of the Asian Development Bank (ADB) is located at:

Easy
A Bangkok
B Colombo
C Manila
D Tehran
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: C

Q280.The 1st Islamic Summit Conference was held in 1969 at:

Easy
A Istambul
B Rabat
C Cairo
D Tehran
General MCQs PPSC 2020

Correct Answer: B