Showing 261–280 of 1905

Q261.If one angle of an Isosceles triangle is 68 degrees, then possible values of the second angle are,

Hard
A Any value between 68 degrees and 180 degrees
B Any value between 68 degrees and 112 degrees
C Any value between 1 degree and 112 degrees
D None of these
Geometry & Mensuration CSS 2024

Correct Answer: D

Correct answer is D: None of these

Q262.The inner circumference of a circular race track is 440m. If the width of track is 14m, what is the radius of outer circle?

Medium
A 70m
B 77m
C 84m
D None of these
Geometry & Mensuration CSS 2024

Correct Answer: C

Correct answer is C: 84m

Q263.What is a and b in the given sequence? a, 13, 9, 3, -5, -15, b

Medium
A 15, -25
B 15, -27
C 16, -28
D None of these
Sequences, Series & Reasoning CSS 2024

Correct Answer: B

Correct answer is B: 15, -27

Q264.Arrange in order of size, smallest to largest: (i) 0.5^2 (ii) 0.5 (iii) 0.5^3 (iv) cuberoot(0.5)

Medium
A iv, ii, i, iii
B iii, i, ii, iv
C ii, i, iii, iv
D None of these
Basic Arithmetic CSS 2024

Correct Answer: B

Correct answer is B: iii, i, ii, iv

Q265.The temperature measured in Murree at noon was 16.6°C. At midnight temperature was 20.4°C lower. What was the temperature at midnight?

Easy
A -4.8°C
B -4.2°C
C -3.8°C
D None of these
Practical Mathematics CSS 2024

Correct Answer: C

Correct answer is C: -3.8°C

Q266.John is 4 years older than David and Joe is 2 years younger than David. If the sum of their ages is 41, how old will John be in 8 years' time?

Medium
A 24
B 25
C 17
D None of these
Practical Mathematics CSS 2024

Correct Answer: B

Correct answer is B: 25

Q267.What integer values can n have, given the inequality, -7 < 4n <= 8?

Medium
A -1, 0, 1, 2
B -2, -1, 0, 1, 2
C -6, -5, -4, -3, -2, -1, 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
D None of these
Algebra CSS 2024

Correct Answer: A

Correct answer is A: -1, 0, 1, 2

Q268.A student spends 15% of his scholarship grant on food and 45% on tuition. After spending 50% of the remaining grant on hostel fee, he is left with Rs 8,000 only. How much is his scholarship grant?

Medium
A 32,000
B 40,000
C 45,000
D None of these
Percentage, Ratio & Average CSS 2024

Correct Answer: B

Correct answer is B: 40,000

Q269.Find the value of a^3 + b^3, when a+b=5 and ab=6.

Medium
A 37
B 25
C 13
D None of these
Algebra CSS 2024

Correct Answer: D

Correct answer is D: None of these

Q270.When the equation, y = x^2 + 8x - 5 is written in the form = (x + a)^2 + b, then a is:

Medium
A 8
B 5
C 4
D None of these
Algebra CSS 2024

Correct Answer: C

Correct answer is C: 4

Q271.Find the value of x, when A = (2pi + y)x^2, where A=36 and y=2.77

Medium
A 3
B 4
C 2
D None of these
Algebra CSS 2024

Correct Answer: C

Correct answer is C: 2

Q272.At a football match, the price of child ticket is Rs.240 less than the adult ticket. There are 18,500 adults and 2500 children attending the match. Total amount paid for tickets is Rs.41,400,000. What is the price of one adult ticket?

Hard
A Rs. 2460
B Rs. 1940
C Rs. 2000
D None of these
Algebra CSS 2024

Correct Answer: C

Correct answer is C: Rs. 2000

Q273.Name the regular polygon that has an exterior angle of 36°.

Medium
A Pentagon
B Hexagon
C Decagon
D None of these
Geometry & Mensuration CSS 2024

Correct Answer: C

Correct answer is C: Decagon

Q274.The lights and breaks of 30 bicycles were tested. 27 bicycles passed the lights and 21 passed the brakes test. The light and breaks both failed on one bicycle. How many bicycles passed both tests?

Medium
A 19
B 21
C 20
D None of these
Sets, Counting & Basic Combinatorics CSS 2024

Correct Answer: A

Correct answer is A: 19

Q275.A box contains 8 red, 6 green and 7 blue toys. One of the toy is randomly picked, what is the probability that the toy picked is neither red nor green?

Easy
A 7/21
B 14/21
C 7/14
D None of these
Probability & Statistics CSS 2024

Correct Answer: A

Correct answer is A: 7/21

Q276.Fine Average speed of a bus if it cover 100 km in an hour and another hundred in 90 minutes.

Medium
A 90km/hr
B 100km/hr
C 80km/hr
D 120km/hr
Percentage, Ratio & Average PPSC 2024

Correct Answer: C

Q277.Object A is 5kg heavier than object B. the mass of the object C is twice the mass of object

Medium
A if the total mass of the three object is 255kg. find the mass of object c A. 130kg
B 180kg
C 170kg
D 200kg
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: A

Q278.Sum of two number is 138 and their difference is 68, find the smallest number:

Medium
A 38
B 29
C 45
D 35
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: D

Q279.There are 108 books whose weight is 30kgs, now how many books are there in total 40kg.

Medium
A 137
B 144
C 190
D 147
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: B

Q280.Women's Day:

Medium
A March 8
B March 18
C March 7
D March 10
General MCQs PPSC 2024

Correct Answer: A